Osijek
TREĆI DIO EU PROJEKTA “OKUSI PANONIJE” U SUBOTU NA TRGU SV. TROJSTVA

Panonski ručak uz majstore iš-paprikaša iz Mađarske
Objavljeno 4. srpnja, 2015.

Vezani članci

GAUDEAMUS: ZAVRŠEN NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA

Potpuna stipendija pripala Dori Purgar

Kako ispričati priču o osvajačima Slavonije i Baranje kroz jedinstveni Panonski ručak pokazala je već dva puta prva privatna gimnazija u Osijeku, Gaudeamus, koja će to učiniti i danas (subota) na Trgu Sv. Trojstva u Tvrđi s početkom u 11 sati.

Podsjetimo, prvi u nizu ovog jedinstvenog projekta “Okusi Panonije” održan je u Tikvešu, da bi se potom proizvođači tradicionalnih najreprezentativnijih slavonskih proizvoda “preselili” u Zmajevac i ondje prezentirali svoju bogatu gastronomsku ponudu.

- Riječ je o projektu kvalitetne prezentacije proizvoda s hrvatske i mađarske strane, a zahvaljujući IPA prekograničnom programu Mađarska-Hrvatska. Okupljamo 200-tinjak OPG-ova, malih ugostitelja i vinara i na rutama prezentiramo gastro i vinsku kulturu, i to kroz Panonski ručak - pojasnio je Saša Šakić, voditelj projekta i razvojni menadžer Gaudeamusa.

Inače, cilj je ovog projekta povećanje turističke atraktivnosti regije, a glavni je cilj viša razina dodane vrijednosti u gastro-vinskoj ponudi na cijeloj ruti koja obuhvaća oko 200 zanimljivih odredišta od Pečuha od Osijeka. Ondje se prezentira nekoliko jela u slijedu nizova, a na današnjem Panonskom ručku, koji započinje u 11 sati, sudjelovat će i mađarski partneri. Osnovna tema ovog trećeg zaredom odredišta bit će iš-paprikaš, uz već postojeće delicije koje su prokušane u Tikvešu i Zmajevcu. Uz juhu, meso i prilog, svoj štih daju i slatke delicije, specifične za ovo podneblje.

Inače, riječ je o projektu vrijednom 3,5 milijuna kuna, od čega Europska unija financira 85 posto vrijednosti projekta, uključujući male poduzetnike koji nude svoje usluge, hranu i smještaj na toj ruti. M. Mihelić

Saša Šakić

voditelj projekta i razvojni menadžer Gaudeamusa

Okupljamo 200-tinjak OPG-ova i na rutama prezentiramo gastro i vinsku kulturu, i to kroz Panonski ručak

Možda ste propustili...

UDRUGA NE-OVISNOST KROZ EU PROJEKT OSIGURALA VLASTITE PROSTORE

Mišetić: Ovo će podići kvalitetu i razinu usluge našim korisnicima

IZ TRPIMIROVE U HADRIJANOVU

Desno samo kroz križanje

Najčitanije iz rubrike