Osijek
GAUDEAMUS: ZAVRŠEN NATJEČAJ ZA DODJELU STIPENDIJA

Potpuna stipendija pripala Dori Purgar
Objavljeno 4. srpnja, 2015.

Vezani članci

TREĆI DIO EU PROJEKTA “OKUSI PANONIJE” U SUBOTU NA TRGU SV. TROJSTVA

Panonski ručak uz majstore iš-paprikaša iz Mađarske

Ograničenja postoje samo ondje gdje ih sami sebi postavimo. Ovi mladi ljudi ovdje nemaju ograničenja i naša je zadaća usmjeriti ih da pronađu najbolje u sebi, da nađu ono što vole i da im život bude lijepa bajka u kojoj će stvarati vlastite priče, i ja im čestitam na uspjehu.

Poručio je to Saša Šakić, razvojni menadžer Gaudeamusa, prve privatne gimnazije u Osijeku, tijekom potpisivanja ugovora s četvero budućih učenika koji su na temelju provedenog natječaja za dodjelu stipendija Gimnazije Gaudeamus osvojili potpunu, odnosno djelomične stipendije. Svečana je dodjela priređena jučer u Gaudeamusu, a tom je prilikom ravnateljica Gordana Beissmann pojasnila kako su zaprimljene 73 prijave, a potom odabrano 15 učenika. Njih je sedam potom pristupilo natječaju koji se sastojao od pisane provjere iz četiriju predmeta, eseja i njegove prezentacije na temelju prezentacije škole kandidatima i roditeljima te individualnog razgovora. Od ukupno 300 bodova, 275,557 osvojila je Dora Purgar, što joj je osiguralo punu stipendiju, dok je drugoplasiranoj Ines Čuljak i trećeplasiranom Franu Lončaru pripala djelomična stipendija.

- Stipendija mi jako puno znači jer mi omogućuje kvalitetno četverogodišnje školovanje. Zahvalna sam na tome i nadam se da ću ispuniti sve svoje obveze - rekla je Dora, bivša učenica OŠ Frana Krste Frankopana.

Djelomičnom je stipendijom zadovoljna i Ines, bivša učenica OŠ Julija Benašića u Iloku, kao i Fran, koji je svojim bivšim nastavnicima u OŠ Josipa Kozarca u Vinkovcima posebno zahvalio jer su ga, kako kaže, pripremili na školovanje koje će mu pomoći da ostvari sve svoje želje.

Dodajmo tomu kako samo jedan od ukupno sedam kandidata koliko ih je izabrano u završnici natječaja još nije potpisao ugovor, no Šakić je naglasio da vjeruje kako će se svi oni na kraju školovati u Gaudeamusu.

Marija MIHELIĆ
POSEBNA POTPUNA STIPENDIJA INVALIDU IVANU MODRIĆU

- Jednoglasnom odlukom uprave Gimnazije i ocjenjivačkog povjerenstva, dodijeljena je i posebna potpuna četverogodišnja stipendija Ivanu Modriću, bivšem učeniku OŠ 'Vladimir Nazor' iz Čepina, oboljelom od paraplegije i liječenog od tumora, kojeg teška bolest nije omela u odličnim rezultatima na natječaju. To nije sve, jer se Ivan bavi i karateom te je ove i prošle godine proglašen ponajboljim paraolimpijskim sportašem.

- Kolege koje su se bavile natječajem i ja cijelo vrijeme smo razgovarali kako je Ivan posebno dijete i stoga ta stipendija nosi naziv posebna. Osim toga, shvatili smo da u svoje odabire stipendije moramo ubaciti i one za posebnu djecu. To će biti praksa u idućim godinama - najavio je Šakić.

DORA PURGAR

buduća učenica Gaudeamusa

Stipendija mi jako puno znači jer mi omogućuje kvalitetno četverogodišnje školovanje

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike