Osijek
DERATIZACIJA - GRAD ANGAŽIRAO IZVOĐAČE

Postavljanje meka u stambene
jedinice, na zelene površine i deponije
Objavljeno 4. srpnja, 2015.
Pozivamo građane da omoguće ulazak u svoje stambene objekte, kaže Kristić

Grad Osijek 29. lipnja sklopio je ugovor s pet izvođača o pružanju usluge preventivne deratizacije na području grada Osijeka. Tako je s prvim danima srpnja započela dugoočekivana deratizacija, a koju će izvoditi nositelj ponude Pestrid d.o.o. iz Bilja te izvođači, tvrtke Cosmosol d.o.o., Asanator d.o.o. iz Višnjevca, petrijevačka Sanitacija d.d. i Vetam d.o.o. iz Bilja. Dvogodišnji je ugovor vrijedan tri milijuna kuna.

- Provodit će se dvije deratizacije, proljetna i jesenska, u privatnim domaćinstvima, napuštenim i neuseljenim objektima, stambenim zgradama, čime je obuhvaćeno 50 tisuća stambenih jedinica. Četiri će se puta godišnje obavljati deratizacija odlagališta otpada u Sarvašu te prikupljanje nekonzumiranih meka, kao i skupljanje lešina glodavaca. Također će se provoditi deratizacija deponija Lončarica Velika četiri puta godišnje, i to na prostoru od 40 tisuća četvornih metara, a deratizacijom su obuhvaćene javne zelene površine te prostorije gradskih četvrti i mjesenih odbora, kao i pripadajuća zelena površina, što je ukupno oko 70 tisuća četvornih metara - najavio je Romano Kristić, pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Grada Osijeka. Kristić dodaje kako se za deratizaciju koriste parafinske meke koje se postavljaju u aktivne štakorske rupe, nedostupne ljudima i životinjama.

- Pozivamo građane da omoguće ulazak u svoje stambene objekte. Vlasnici nekretnina ili predstavnici suvlasnika u višestambenim objektima trebaju svojim potpisom potvrditi uredno odrađenu deratizaciju. Istodobno, izvoditelji su dužni omogućiti svim građanima na području provedbe deratizacije prijam poziva tijekom čitavog radnog vremena. U okviru programa izvoditelji će osigurati interventnu deratizaciju u roku od tri radna dana od primitka poziva, tijekom cijele godine - naglasio je Kristić, dodajući da je trajanje deratizacije predviđeno tijekom 30 radnih dana. M. Mihelić

TKO GDJE OBAVLJA DERATIZACIJU

Tvrtka Pestrid zadužena je za deratizaciju na području GČ Industrijska četvrt te Jug 2, kao i naselja Brijest i Briješće, a u Retfali za Naselje Ljudevita Posavskog. Cosmosol će pak obaviti deratizaciju u GČ Retfala (Vij. Dinare), GČ Novi grad te u mjesnim odborima Tenja, Klisa i Sarvaš. Na području MO Tvrđa te Lijeva obala-Tvrđavica i Lijeva obala-Podravlje, kao i u GČ Donji grad i GČ Retfala (Vij. P. gore) deratizaciju će obaviti Asanator, dok je Sanitacija zadužena za GČ Gornji grad te mjesne odbore Josipovac i Višnjevac. Vetam će provoditi deratizaciju prostorija sjedišta gradskih četvrti i mjesnih odbora s pripadajućim javnim zelenim površinama, kao i odlagališta otpada u Sarvašu i deponij Lončarica Velika.

3

milijuna kuna vrijedan je dvogodišnji ugovor za deratizaciju

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana