Osijek
PRVA OBLJETNICA DNEVNOG BORAVKA UMIROVLJENIKA

Gradonačelnik obećao
klimu, internet i terasu
Objavljeno 2. srpnja, 2015.
Nije ovo samo generacijska solidarnost, već se ovdje doista osjećam kao kod kuće, rekao je Vrkić

Vezani članci

U POVODU NAGRADE ZA KRATKU PRIČU

Gradonačelnik primio književnicu Ivanu Šojat

- Kao prvo, kupit ćemo klima-uređaje da se možete rashladiti, a sad kad sam doznao da vam ne rade računala, dovući ćemo nekakav optički kabel da ih bez problema možete koristiti. Također, riješit ćemo i terasu da možete uživati na otvorenom - rekao je jučer gradonačelnik Ivan Vrkić okupljenim umirovljenicima prilikom proslave prve godišnjice od otvorenja Dnevnoga boravka u Županijskoj ulici, a gdje se, prema riječima Zvonimira Pavelića, predsjednika Udruge aktivnih umirovljenika, tijekom godine okupi njih između šest i sedam tisuća!

Pavelić je također istaknuo da bez velike pomoći Grada, ali i zahvaljujući nepresušnoj umirovljeničkoj volji, imaju Dnevni boravak koji je omiljen brojnim građanima treće životne dobi. Ondje ih se, kaže, svakodnevno okupi gotovo tridesetak, a tijekom protekle godine održavali su razne radionice o očuvanju zdravlja, ali i mjerenja tlaka i šećera te radionice na kojima su članice izrađivale unikatne predmete. Jedan takav poklonili su i gradonačelniku, no nije to bilo i jedino darivanje. Naime, Željko Bosilj iz Udruge gluhih i slijepih Grada Osijeka, primio je vrijednu donaciju u obliku slušnih aparata, a gradonačelnik je također uručio osobnu donaciju od 200 kuna, dok su u ime Grada umirovljenici dobili simboličnu donaciju slatkiša i kave.

- Nije ovo samo generacijska solidarnost, već se ovdje doista osjećam kao kod kuće. Osim toga, vi ste i sjajna ekipa s kojima mi treba najmanje vremena da se najviše dogovorim. Zahvaljujem i mojim gradskim vijećnicima što je to tako i želim da se još dugo ovdje zabavljate - dodao je Vrkić.

Da je to doista tako pokazuje i to što je upravo iz Dnevnog boravka nekoliko njih došlo kao samci, a danas su sretni parovi! Uz nastup pjevačke skupine Zrinski i zakusku nakon službenoga dijela nastavljena je proslava prve obljetnice ovog prostora koji umirovljenici odmilja zovu svojim “rajem”. M. Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana