Mozaik
AMEL ĆURIĆ U OSIJEKU POBJEDNIK “X FACTORA ADRIA”

Ovo je moj prvi pravi
koncert u Hrvatskoj
Objavljeno 3. srpnja, 2015.
Amel će nastupiti sa svojim bendom od 23 sata

Pobjednik regionalnog showa “X Factor Adria”, Amel Ćurić, nastupit će danas u Osijeku, što mu je ujedno, kako sam kaže, i prvi pravi koncert u Hrvatskoj u deset godina karijere.

Amel će zapjevati na otvorenju nove ljetne terase kluba “Outside”, na zidinama bastiona osječke Tvrđe. Svoju ulaznicu osigurajte na vrijeme u Matrix clubu Osijek po pretprodajnoj cijeni od 50 kuna odnosno za 70 kuna na ulazu. Broj mjesta je ograničen, stolovi se mogu rezervirati na broj 0976010275 ili u inbox klubu preko Facebooka. Početak koncerta je u 23 sata.

Amel Ćurić u “X Factoru” je pobijedio zahvaljujući odličnim pjevačkim interpretacijama. Zbog svog šarma i vokalnih interpretacija dobro se snašao u svim glazbenim žanrovima. Pobjedom u superfinalu prvog BiH reality showa OBN Music Talents 2003. počinje karijeru pop-rock glazbenika. Svoj prvi studijski album “Urnebes” objavio je 2006. Inače, Amelu je na pobjedi u finalu prvi čestitao otac Fikret, jedan od prvih DJ-eva u Bosni, koji danas izrađuje gitare, slika i preparira životinje.

U povodu dolaska u Osijek popričali smo s Amelom, koji je prije dolaska u Slavoniju imao brojne “pobjedničke” obaveze u Zagrebu.

Ovo vam nije bila prva pobjeda na talent showu. Možete li usporediti pobjedu iz 2003. i ovu sada?

- Dosta su različite te dvije pobjede, a različiti su i formati tih dvaju showova, kao i pokrivenost. “X Factor” je pokrio sve zemlje bivše Jugoslavije, a OBN-ov show pokrivao je samo Bosnu i Hercegovinu. Nisu samo showovi drukčiji, nego sam i ja drukčiji nego tada. Stariji sam, nisam više mlad i lud i ovu ću priliku kvalitetno iskoristiti.

Bili ste u Massimovu timu. Kakvi su vaši dojmovi o njemu kao mentoru i čovjeku?

- Massimo je veliki gospodin. Pazio je na svaki detalj u showu. Još smo u kontaktu, evo, baš smo nekidan bili na ručku u Zagrebu. Teško mi je opisati veličinu ljudskosti koju on prenosi na okolinu. Reći ću vam nešto ekskluzivno: on i supruga su mi poklonili cipele! Znate kako je, iz iskustva znam da se ljudi, nakon što show završi, prestanu družiti, ne samo s mentorima nego i sami natjecatelji. No moj je mentor dokazao da je bio iskren od samog početka.

Što osječka publika može očekivati na vašem koncertu?

- Planiramo izvoditi sve što smo izvodili na svojim svirkama u posljednjih deset godina. Bili smo traženi, stvarali smo dobru atmosferu... Sada počinje druga priča, otvaraju mi se nova vrata. Moj bend je vrhunski, imamo takav repertoar da možemo ispuniti svaku želju. Naravno, izvest ćemo i pjesme koje sam izvodio u showu. Inače, ovo mi je u deset godina karijere moj prvi službeni koncert ne samo u Osijeku nego i u Hrvatskoj. Bilo je nekih svirki po Jadranu, gdje sam bio gost, ali ovo je ono pravo. Osim toga, naravno, ovo mi je prvi nastup nakon pobjede na “X Factoru”.

Nastupate i na Exit festivalu u Novom Sadu. Jeste li ikada bili tamo?

- Nisam nikad bio na Exitu, što zbog privatnih razloga što zbog obaveza. Tako da će ovo biti moj prvi Exit. Velika mi je čast nastupiti tamo.

Kad možemo očekivati novi album?

- Sada nam je prije svega cilj objaviti singl i prateći spot, a potom ćemo raditi na albumu, koji bi, nadam se, trebao izići do kraja godine.

Đakovčanka Iva Ćurić bila je s vama u finalu showa. Dijelite isto prezime, jeste li možda u rodu?

- Ha-ha-ha-ha... Da, to je bilo zanimljivo. Iva i ja nismo se poznavali prije showa. Zato smo malo ispitali korijene naših obitelji i otkrio sam da su nekad davno neki Bosanci došli u Đakovo. (smijeh)

Tanja KVORKA

NISAM

VIŠE MLAD I LUD I OVU ĆU PRILIKU KVALITETNO ISKORISTITI

Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike