Crna kronika
PONIŠTENA PRESUDA ZBOG DVOSTRUKOG UBOJSTVA

Novo suđenje zbog zločina
u Turistu iz 2004. godine
Objavljeno 3. srpnja, 2015.

OSIJEK - Damiru Handanoviću i Davoru Čizmoku ponovno će se suditi u slučaju dvostrukog ubojstva Pere Martića i Jadranke Modrić koje se zbilo u osječkom hotelu “Turist” 2004. godine. Odluka je to Vrhovnog suda koji je poništio oslobađajuće presude za obojicu, te vratio slučaj na ponovno suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem. Vrhovni sud smatrao je da u pobijanoj presudi nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama, te da su razlozi navedeni u obrazloženju pobijane presude potpuno nejasni.

- Nejasnoći potpuno doprinose izloženi razlozi vezani uz odbijanje brojnih dokaznih prijedloga, a iz kojih bi se mogao izvesti zaključak da je te dokaze trebalo izvesti - navodi se između ostaloga u presudi Vrhovnog suda. Isti drugostupanjski sud navodi da Županijski sud u Osijeku nije reproducirao iskaze svjedoka, nije ih analizirao ni valorizirao njihovu vjerodostojnost, niti ih je stavio u kontekst sa ostalim izvedenim dokazima.

- Posebno nedostaje reprodukcija, naravno samo bitnog dijela, iskaza ključnih svjedoka, npr zaštićenog svjedoka, Miroslava Kralja i Ivana Ivančića. Nedostaje i sadržaj tajno snimljenih razgovora između optuženog Davora Čizmoka i zaštićenog svjedoka, te sadržaj SMS poruka koje je svjedok Đaković uputio optuženom Damiru Handanoviću - ističe Vrhovni sud.

Handanović i Čizmok na osječkom su sudu prvostupanjskom presudom oslobođeni krivnje. Obrana optuženih nije pozvala ni jednog svjedoka, jer ni jedan svjedok optužbe nije optužene teretio za ubojstva.S.Lacić

VRHOVNI SUD POTVRDIO PRESUDU ZA PROSTITUCIJU

Vrhovni sud potvrdio je dio presude kojom je Damir Handanović proglašen krivim za prostituciju i osuđen na osam mjeseci zatvora. Na taj dio prvostupanjske presude žalio se državni odvjetnik no Vrhovni sud smatrao je da je kazna primjerena.

Možda ste propustili...

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

NOVE ŽRTVE KIBERNETIČKIH KRIMINALACA

Lažne SMS poruke stajale ih tisuća eura

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NAKON OČEVIDA SLIJEDI KRIMINALISTIČKA ISTRAGA

Potvrdilo se ono na što se od početka sumnjalo, požar u hali HŽ-a je podmetnut

2

MLADOM DILERU PRIJETI ZATVORSKA KAZNA

Nabavio ecstasy i marihuanu za prodaju na norijadi, optužen je

3

NA PODRUČJU OPĆINE STARA GRADIŠKA

Pronađeno tijelo nepoznate osobe u šumi