Sport
MARKO ROG - NAJVEĆI TRANSFER U POVIJESTI HNL-A

U godinu dana prošao od Treće lige do igrača vrijednog milijune eura
Objavljeno 1. srpnja, 2015.

Marko Rog, 19-godišnji nogometaš, potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom. Igrač koji je protekle sezone branio boje Splita ostvario je najveći transfer unutar Prve hrvatske nogometne lige. Prema informacijama, Rogov prijelaz s Parka mladeži u Maksimir vrijedan je između četiri i pet milijuna eura. Zanimljiva je kratka dosadašnja karijera mladog Roga. Inače iz Nedeljaneca, malog mjesta pokraj Varaždina, prošlog je ljeta gotovo u tajnosti prešao u redove Splita. “Eksplodirao” je u vrijeme nastupa Splićana u kvalifikacijama Europske lige pa je igrač koji je došao bez pompe iz Treće hrvatske lige gdje je igrao za mladu momčad Varaždina ubrzo postao okosnica prvoligaša iz Parka mladeži. Pozornost je privukao i izbornika Nike Kovača, pa je mladi Rog prošle godine upisao i nastup za A reprezentaciju Hrvatske. Rog je tako od igrača u Trećoj ligi za vrlo kratko vrijeme prošao do člana A reprezentacije Hrvatske i igrača kojeg je Dinamo procijenio na nekoliko milijuna eura.

- Marko je moderan tip nogometaša, brz i okomit, sjajnih motoričkih sposobnosti i igrač koji može igrati više pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi. Može donijeti puno toga dobroga Dinamu - rekao je trener hrvatskog prvaka Zoran Mamić.

Mladi Rog bio je oduševljen potpisom ugovora s “modrima”.

- Prije svega želio bih se puno zahvaliti svom bivšem klubu i apsolutno svim ljudima u RNK-u Split. Proveo sam tamo krasnih godinu dana. Hvala što su mi omogućili da ostvarim svoj san i potpišem za Dinamo – istaknuo je Rog čiji su talent već uočili mnogi strani klubovi. Ipak, odlučio je još neko vrijeme igrati u HNL-u. (K.L.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku