Sport
HITNA POTRAGA ZA NAPADAČEM

Peroševićeva ozljeda zabrinula Beseka
Objavljeno 2. srpnja, 2015.
Nećemo reći kako je ta ozljeda prouzročila paniku u osječkom prvoligašu, ali je svakako povećala zabrinutost

Osječkog prvoligaša sreća baš nikako ne služi. Igrački kadar, nije tajna, prilično je skroman i ako se s tim snagama uđe u novu sezonu, teško je vjerovati da će se sudbina bijelo-plavih u odnosu na prošlu sezonu promijeniti.

Novi udarac trener Dražen Besek dobio je ozljedom svog jedinog iskusnijeg napadača Antonija Peroševića. Čovjeka koji je eksplodirao u završnici prošle sezone i svojim pogodcima Osijek doteglio do luke spasa ozljeda mišića udaljit će od treninga desetak dana, a to jasno govori kako ga Besek neće imati na raspolaganju u premijernom nastupu u novoj sezoni protiv Zagreba u Kranjčevićevoj ulici. Nećemo reći kako je ta ozljeda prouzročila paniku u osječkom prvoligašu, ali je svakako povećala zabrinutost koja je ionako bila postojala. Ako u međuvremenu ne stigne nekakvo etablirano napadačko ime, Besek će morati već u svom prvom službenom nastupu koristiti alkemiju. Istina, u kadru ima još nekoliko napadača, ali samo jedan od njih, Nikola Mandić, ima nešto malo prvoligaškog iskustva i jedan pogodak u Prvoj HNL. Svi ostali su tinejdžeri od kojih se nema pravo očekivati čuda. Ruku na srce, u nekim pripremnim utakmicama Tomislav Štrkalj pokazao je vrlo zanimljive stvari i možda će to nagnati Beseka da mu ukaže povjerenje, a osim njega u konkurenciji su još Alen Grgić i Almir Aganspahić. Možda bi baš Aganspahić, koji stasom i izgledom podsjeća na njegova slavnog sunarodnjaka Edina Džeku, mogao dobiti priliku. Proljetos je i on na nekim prijateljskim utakmicama pokazao kako ima u njemu materijala. Najgore u svemu tome jest što vrijeme Draženu Beseku nije saveznik. Do početka sezone Osijek će odigrati još samo jednu utakmicu (u subotu protiv Dunajvarosa, nap. a.), a upitnici koji se pojavljuju oko kvalitete momčadi su veliki. Besek će stvarno trebati čarobni štapić na početku sezone jer tijekom priprema mu baš ništa nije išlo u prilog. Prisiljen je slagati posve novu momčad, a pripremno razdoblje je kraće nego ikada. Uz sve to dio igrača doveden kao pojačanja propustio je gotovo polovinu pripremnog razdoblja. Kad se sve to zbroji, lako se dođe do zaključka kako će Osijek gotovo sigurno biti u nezavidnom položaju na startu nove sezone. Sliku bi mogla popraviti eventualna brza eksplozija nekog od igrača kojima je ova sezona trebala poslužiti za navikavanje na prvoligaški nogomet. Jedno je sigurno, talentirani mladići koje Osijek ima u svojim redovima morat će ubrzano odrastati i preuzimati važne role u momčadi. Drugačije, bar se trenutačno tako čini, neće ići.

Kad smo već kod igračkog kadra, on bi sljedećih dana trebao postati bogatiji za dva Mihaljevića. Luka i Dominik uspjeli su uvjeriti Beseka kako posjeduju kvalitetu koja bi osječkom prvoligašu mogla biti od koristi, pa se očekuje kako će njih dvojica uskoro potpisati i ugovore s bijelo-plavima. Drugih novosti o pojačanjima zasad nema, ali to ne znači da se sjedi prekriženih ruku. Potraga za igračima je intenzivna, a možda Mirsad Kerić ima još ponekog aduta u rukavu…

Dalibor KELER
KOHORTA POČELA PRODAJU GODIŠNJIH ULAZNICA

Prodaju godišnjih ulaznica započela je i navijačka udruga Kohorta. Najžešći navijači bijelo-plavih godišnju pretplatu plaćaju 100 kuna, a do te ulaznice može se doći samo ako ste član Kohorte. Jasno, ako niste, postoji mogućnost učlanjenja u Kohortu pa kupnje godišnje ulaznice. Ulaznice će se prodavati u prostorijama Udruge u Tvrđi (Fakultetska 2) danas, sutra i preksutra od 18 do 22 sata, a sljedećeg tjedna u srijedu, četvrtak i petak, također od 18 sati do 22 sata.(D.Kl.)

Mlade alternative

U NAPADAČKIM OPCIJAMA BESEK TRENUTNO IMA IGRAČE S MALIM PRVOLIGAŠKIM ISKUSTVOM

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike