Osijek
ŽUPANIJA I OPĆINA VLADISLAVCI POBOLJŠALE ZDRAVSTVENU USLUGU

U sklopu vladislavačkog Doma zdravlja otvorena ljekarna
Objavljeno 2. srpnja, 2015.

U Vladislavcima je otvorena ljekarna u prostorima tamošnjeg novog Doma zdravlja pa je sada poboljšana zdravstvena usluga za mještane Vladislavaca, Dopsina i Hrastina. Osječko-baranjski župan, dr. sc. Vladimir Šišljagić posjetio je ljekarnu zajedno s načelnikom Općine Vladislavci Marjanom Tomasom, koji je kazao kako prvi put mještani imaju ljekarnu i više ne moraju po lijekove odlaziti u susjedne općine ili Osijek.

Podsjetili su se na svečanosti otvorenja kako je prije četiri godine Županija sagradila Dom zdravlja u Vladislavcima vrijednosti 2,5 milijuna kuna te je već tada predviđen i prostor buduće ljekarne.

“Trebalo je puno truda i uvjeravanja nadležnih u Ministarstvu zdravlja da donesu odluku kojom dopuštaju ljekarničku djelatnost u ovoj općini s obzirom na broj osiguranika koji žive ovdje. Napokon su nam dostavili i posljednju suglasnost da bi nova ljekarna mogla početi raditi”, rekao je Šišljagić.

Prethodno je prostor opremljen i osiguran je stručni kadar. Radit će svakoga radnog dana pola radnog vremena sukladno smjeni obiteljskog liječnika u ambulanti. Načelnik Tomas ne krije zadovoljstvo što je realiziran još jedan projekt koji će, posebice starijem pučanstvu, itekako biti na korist.

“Uvažavajući potrebe mještana s područja općine Vladislavci, a na našu inicijativu ponajprije u suradnji s Ljekarnama Osijek te uz veliku podršku Osječko-baranjske županije i suglasnosti Ministarstva zdravlja, napokon nakon dugo godina mještani s područja naše općine mogu se koristiti uslugama ljekarne u svome mjestu. Zbog strogo definiranih i krutih materijalno-tehničkih uvjeta, propisa i pravilnika koji vladaju u ljekarništvu, ovakvu dozvolu nije bilo nimalo lako ni jednostavno ishoditi te je otvorenje bilo moguće tek sada. Novom uslugom ljekarne bitno se podiže razina kvalitete zdravstvene zaštite na području općine Vladislavci, ali i šire zajednice”, kaže nam načelnik Tomas. D. Pejić

Možda ste propustili...

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

Najčitanije iz rubrike