Mozaik
POLA NOVE GODINE 12. PUT DOČEKANO U ĐAKOVU

U preostali dio 2015. publiku uveli
Houdek i Vinković uz “Ravnicu”
Objavljeno 2. srpnja, 2015.
Zapjevala je i zvijezda “X Factora” Iva Ćurić

Već 12. godinu zaredom Novi radio i Grad Đakovo organizirali su 30. lipnja u Vezovskom šatoru doček pola Nove godine.

Uz brojnu publiku, Nova Banda, Jacques Houdek i Đakovčanka iz “X Factora” Iva Ćurić zapalili su šator.

- Sve loše ostavili smo u prvom dijelu 2015. godine, a s proslavom pola Nove godine pozitivno smo kročili u drugu polovinu - poručili su organizatori publici.

Kako je to bilo i proteklih godina, kada je sat na đakovačkoj katedrali odzvonio ponoć, gradonačelnik Zoran Vinković na pozornici je, ovaj put s popularnim Jacquesom, otvorio šampanjac i nazdravio polovini godine koja je prošla, poželjevši svima puno uspjeha u preostalih šest mjeseci.

I dok su Vinković i Jacques zajedno zapjevali neslužbenu slavonsku himnu „Ne dirajte mi ravnicu“, iznad grada rasuo se vatromet. Slijedilo je i čestitanje, i to uz samo jedan poljubac, kako i priliči polovini godine. Brojna publika nakon dočeka, sve do dva sata, pjevala je zajedno sa Jacquesom njegove poznate hitove, a na kraju koncerta popularni pjevač podijelio je emocije i s nama.

– Publika me oduševila, hvala svima, stvarno su pjevali iz sveg glasa, a i ja. Stao mi je sat, pa nisam čak mogao ni procijeniti kad je ponoć, ali, srećom, gradonačelnik mi je namignuo da je za minutu. Sve je odrađeno u pravo vrijeme, čestitali smo si, zapjevali “Ravnicu”. Još mi se sliježu dojmovi, nadam se da je publika zadovoljna, ja sam presretan. Puno njih mi je reklo sada na kraju koncerta, kada su se došli slikati, da im je ovo jedan od najboljih koncerata na kojima su bili - kazao nam je Jacques.

Na završnim manifestacijama Đakovačkih vezova, nažalost, kaže, ne može ostati jer već od danas (četvrtak) čeka ga pet dana koncerata.

– Idem kući vidjeti ženu i djecu na brzinu, izljubiti ih, naspavati se i odmoriti glas i krenuti dalje. U Đakovo se vraćam za neka dva tjedna snimati dalje. Preostalo mi je još snimiti neke tri pjesme za tamburaški album koji izlazi sredinom rujna, uoči Vinkovačkih jeseni, gdje ćemo napraviti i promociju. Puno je posla, godišnjeg nema do daljnjeg. Na more možda tek krajem kolovoza. Ovo mi sve čini veliko zadovoljstvo, jer puno radim, dugo me nije bilo i dugujem publici doći gdje god me pozovu - kazao je Jacques. Iznenadilo ga je, kaže, što je unatoč tome što je bila riječ o dočeku pola Nove godine, pa je izbjegavao svirati neke balade, publika to tražila.

– Tražili su me pjesmu “Dužna si”, “Živim za to” i “Princezu”, a pjesmu “Nov čovjek” pjevali su od početka do kraja sa mnom i na tome im puno hvala. To mi je lijepi vjetar u leđa i poticaj da i dalje radim onako kako radim. Sviđa mi se što sa mnom uglas pjevaju pjesme kao što su “Stotinama godina”, “Srećom imam tebe”, pa čak i stare, iz 2002. godine. U publici sam vidio mlade ljude koji su se možda tek rodili kada su te pjesme izišle. To mi je lijepa potvrda da način i put koji sam odabrao, kvaliteta, ipak vrijede - rekao je Jacques.

Svakako valja napomenuti da je zvijezda “X Factora” Iva Ćurić od publike doslovno dočekana kao zvijezda, a tijekom svog nastupa snimila je video te zajedno s publikom pozvala finaliste “X Factor Adrije” na koncert u Đakovo.

Maja MUŠKIĆ

JEDAN

POLJUBAC JE TRADICIONALAN ZA ČESTITANJE POLA NOVE GODINE

Možda ste propustili...

U ČAST OLIVERU U VELOJ LUCI I OVE GODINE

“Trag u beskraju” uz velika imena naše glazbene scene

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

2

NOVI SPIN NA HOROR PROŽET CRNIM HUMOROM

“Abigail” u kinima: Otkačena zabava puna krvave akcije

3

HELIKOPTER ZA POVIJEST

Posljednja poruka Ingenuityja, kraj leta iznad Marsa