Mozaik
IZMAMILA BURAN PLJESAK U VINKOVAČKOM KAZALIŠTU

Duhovita verzija
vinkovačke povijesti
Objavljeno 2. srpnja, 2015.

U vinkovačkom Gradskom kazalištu Joza Ivakić završen je Dramski studio koji je prvo vodila uspješna glumica Petra Cicvarić, koja je zbog obveza morala otići u Karlovac, te je akademski glumac vinkovačkog kazališta Vladimir Andrić preuzeo rad Dramskog studija koji je obuhvatio tridesetak djece.

Kao i svake godine, na kraju Dramskog studija priređen je pokazni sat na kojem su djeca pred publikom predočila što su sve naučila u tri mjeseca trajanja studija.

- Dramski studio ove godine obuhvatio je djecu viših razreda osnovne škole i učenike srednje škole. Završna svečanost bila je naslovljena Galerija likova i napravili smo svoju duhovitu verziju vinkovačke povijesti. Djeca su puno naučila o kazalištu, približila su se sceni, neki su imali prvi put scensko iskustvo, dok su neki već duže vrijeme u Dramskom studiju vinkovačkog kazališta - istaknuo je Vladimir Andrić.

Cilj je Dramskog studija edukacija djece u scenskom stvaralaštvu. Rad s djecom podrazumijeva vježbe koje razvijaju reflekse, maštu, memoriju i pomažu im u svladavanju straha od javnog nastupa. Tijekom pripreme za pokazni sat strogo se pazi da svako dijete bude odgovarajuće i ravnopravno zastupljeno na sceni. Nakon završetka Dramskog studija djeca govore glasnije i razgovjetnije, no najvažniji je potpuni nestanak treme, odnosno straha od javnog nastupa.

Na kraju recimo da su polaznici Dramskog studija sami osmislili program te napisali tekst za završnu svečanost. M.Kokaj

Možda ste propustili...

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

DODIJELJENE NAGRADE JUBILARNOG, 20. IZDANJA FESTIVALA

Veliki pečat ZagrebDoxa ide u Tunis

Najčitanije iz rubrike