Regija
VULIN NAČELNIKA VILJEVA USPOREDIO SA SJEVERNOKOREJSKIM DIKATATOROM

HDSSB: Fekete će morati objasniti DORH-u gdje je potrošio 22 mil. eura
Objavljeno 30. lipnja, 2015.

VILJEVO - Bliži se kraj vladavine Ivana Feketea i HDZ-a u općini Viljevo, a nakon smjene, Fekete će imati gadnih problema sa zakonom - poručio je na stranačkom skupu u tome mjestu utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš.

Morat će, kazao je, DORH-u i ostalim državnim institucijama objasniti kako je u dosadašnjih pet mandata trošio općinski proračunski novac. A riječ je, kazao je Glavaš, okvirno o približno 22 milijuna eura.

- U što je potrošio taj silni novac? U investicije sigurno nije. Što je u ove 22 godine njegove vlasti napravljeno u Viljevu? Osim škole koja je sagrađena za vrijeme dok sam ja bio župan i dvorane koja je napravljena za mandata Krešimira Bubala, Fekete je napravio mrtvačnicu i svlačionicu na igralištu. I zato sam siguran da će se njime pozabaviti hrvatsko pravosuđe - dodao je Glavaš, te poručio kako je HDSSB politička opcija koja će srušiti “HDZ-ovu zastarjelu i korumpiranu vlast” u Viljevu.

Općinskog načelnika u svome govoru nije štedio ni predsjednik HDSSB-a, Dragan Vulin, rekavši da ga podsjeća na sjevernokorejskog diktatora koji manipulira i drži svoje stanovnike u izolaciji: “Viljevo nije Pyongyang i ne može se držati u izlaciji. Ne bi me začudilo da umjesto Viljevo osvane ploča Feketeland ili Feketinci.” Kao primjer Vulin je uzeo i sam društveni dom u kojemu se održavao skup, a čije, kaže, derutno stanje dobro oslikava situaciju u cijeloj općini. “Pogledajte stolariju. Pogledajte grijanje - u jednom kutu peć, u drugom bure za loženje! Kao beskućnici u američkim filmovima. Pokraj tolikih natječaja za obnovu i energetsku učinkovitost nije učinjeno ništa”, rekao je Vulin te zaključio kako je “došlo vrijeme da se tomu kaže dosta”.

Za situaciju u Viljevu, ali i cijeloj Slavoniji i Baranji, zaključio je Glavaš, odgovorni su i sami građani. SDP-ova vlada, kaže, pokazala se nesposobnom, a HDZ-ove su pljačkale državu. “Vjerujem da su u proteklih 25 godina naši građani izvukli pouku i da se na predstojećim izborima više neće dati obmanuti”, zaključio je.

Za predsjednika HDSSB-a Općine Viljevo izabran je Ivan Kovačević. (R.I.)

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

OSNOVNA ŠKOLA DOBRIŠA CESARIĆ POŽEGA

Čestitka učenika za Dan planeta Zemlje

HDZ BIRAČIMA I DALJE VODEĆA OPCIJA

Županjska Posavina bez predstavnika u Saboru

Najčitanije iz rubrike