Crna kronika
GDJE JE GRANICA LJUDSKE GLUPOSTI!

Torba puna bombi ostavljena
pokraj dječjeg igrališta u Osijeku
Objavljeno 30. lipnja, 2015.
Policijski pirotehničari odnijeli su torbu na sigurno

OSIJEK - Unatoč svakodnevnim pozivima policije da se oružje može predati bez ikakvih kazni, neodgovorni pojedinci i dalje ugrožavaju živote. Najnoviji slučaj zabilježen je u Osijeku kada je građanin prekjučer u večernjim satima pred zgradom na Vijencu Josipa Kozarca pronašao punu torbu bombi i eksploziva. Pred samom zgradom nalazi se dječje igralište, i samo pukom srećom djeca nisu otvorala ostavljenu torbu sa smrtonosnim teretom.

- U torbi se nalazio trotil, nekoliko elektroindikatorskih kapisli, više komada ručnih bombi i detonatorskih kapisli, upaljači, sporogoreći štapin te više desetaka komada raznog streljiva - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske. Srećom, u torbu je zavirila odrasla osoba koja nije dirala ono što se u njoj nalazilo. Građanin je odmah pozvao policiju, koja je na teren poslala policijske pirotehničare. Opasna eksplozivna sredstva uskladištena su i naknadno će biti uništena.

Stanari Vijenca Josipa Kozarca, nakon što su čuli što im je ostavljeno ispred zgrade, ostali su nakratko bez riječi, a potom su prokomentirali događaj.

- Ne znam gdje je granica ljudske gluposti! Upravo kad čovjek pomisli da je čuo i vidio najgluplju stvar u životu, pojavi se nešto novo. Moja se djeca svaki dan igraju tu pred zgradom i na igralištu s puno prijatelja. Nevjerojatno je da je netko baš ovdje odlučio ostaviti bombe, a mogao ih je predati policiji bez problema - komentirao je Dario Culek, čiji su se 11-godišnji blizanci i jučer igrali pred zgradom. S Culekom se slaže i susjeda Lotilda Ivanović.

- Nevjerojatno je koliko danas još ima tog oružja posvuda. Ne razumijem zašto je netko to ostavio pred našom zgradom. Pa mogla su dječica nastradati - kazala je zabrinuto Lotilda. Nakon ovog opasnog nalaska, iz policije ponovno pozivaju građane da predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva.

- Dovoljno je nazvati 192 i policajci u civilu doći će po opasna sredstva. Molimo građane da ih ne donose sami kako ne bi slučajno došlo do njihova aktiviranja - pozvala je Žnidarić Bolarić.

Sandra LACIĆ
PRONAĐENI BOMBA I STRELJIVO

U ponedjeljak je, u poslijepodnevnim satima, građanin u Dravi, u blizini nekadašnje Kožare u Donjem Gradu pronašao protuavionsko streljivo. Istoga dana građanin je, dok je radio u podrumu u Retfali, pronašao ručnu bombu M-75. Po oružje je došao policijski pirotehničar.

ČUVAO ORUŽJE KOD KUĆE

Slatinski su policajci u ponedjeljak pretražili stan i druge prostorije kojima se koristi 54–godišnjak s područja Mikleuša i pronašli kod njega oružje. Pronađeni su ručno izrađeni pištolj kalibra 16 milimetara, dva spremnika za automatsku pušku i više od 180 komada raznog streljiva. Slijedi podnošenje kaznene prijave.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura