Gastro
USPJEH PP ORAHOVICA NA DECANTERU I U SVETOM IVANU ZELINI

Graševina – ledena berba 2011 zablistala u Londonu
Objavljeno 1. srpnja, 2015.

Graševina – ledena berba 2011 osvojila je srebrnu medalju na Decanteru, najprestižnijem natjecanju u ocjenjivanju vina. Silvanac zeleni 2013 i frankovka 2012 osvojili su preporuku Decantera, a ukupno je ocijenjeno 15.929 uzoraka vina. Internacionalni trofej, kao najvišu medalju, osvojila je Ptujska klet za svoj slatki Pullus 2012 od čiste graševine, doznajemo od Igora Hruškara, konzultanta PP Orahovica.

- Naši standardi su visoki, ali su takva i naša očekivanja. Dodijelili smo medalje samo onim vina u koje potrošači mogu imati najveće povjerenje – istaknuo je Steven Spurrier, predsjednik DWWA. Vina je ocjenjivalo 240 članova žirija, 80 njih s titulom Mastersofwine i 23 Master Sommeliers.

Posljednje dvije godine maksimalna pozornost usmjerena je na podizanje kvalitete vina prema vrhunskoj, pa PP Orahovica sada ima u ponudi, osim Silvanca zelenog, Graševinu, Pinot sivi i Frankovku u kategoriji vrhunskih vina. Reakcije potrošača su izvrsne, a ovogodišnje nagrade na DWWA 2015. potvrda su i najviše struke.

- Na nedavno održanom najvećem kontinentalnom ocjenjivanju vina u Hrvatskoj, 47. izložbi vina kontinentalne Hrvatske u Svetom Ivanu Zelini, Silvanac zeleni 2013 i Frankovka 2012 okitili su se medaljom zlatnog sjaja – zaključila je Gordana Beuković iz M SAN Grupe d.d. S.Kadić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike