Mozaik
DEFILE ZAPREGA I KONJANIKA U ANDRIJAŠEVCIMA

Andrija Obrovac dvostruki pobjednik
Objavljeno 1. srpnja, 2015.

U sklopu 5. Bosutskih dana Konjogojska udruga Sokol Rokovci-Andrijaševci organizirala je defile zaprega i konjanika ulicama Andrijaševaca, a potom je održano konjičko natjecanje.

- Konjogojska udruga Sokol djeluje oko 15 godina i vrlo smo aktivni tijekom godine, a posebno bismo istaknuli pokladno jahanje. Svake godine organiziramo malo predstavljanje naše udruge na Bosutskim danima, a ove smo godine željeli pokazati i konjička natjecanja, koja mnogi naši stanovnici nisu imali priliku vidjeti. Kad govorimo o natjecanju imali smo vožnju zaprega između čunjeva, jahanje između čunjeva te na kraju popularno teklićko jahanje, koje uvijek bude najatraktivnije, jer jahač mora skočiti s konja i popeti se na konja u što kraćem vremenu. Želja nam je malo podignuti konjički sport i uključiti još više mladih, kao što ih mi imamo u našoj Konjogojskoj udruzi - istaknuo je Mario Nikolić, predsjednik.

Na natjecanju se posebno istaknuo Andrija Obrovac iz Konjičkog kluba Zenta Selci Đakovački, koji je osvojio dva prva mjesta, i to u vožnji zaprega između čunjeva te u jahanju između čunjeva, a teklićkom jahanju najbrži je bio Ivan Mikuljan iz Konjogojske udruge Sokol Rokovci-Andrijaševci.

Mnogi posjetitelji mogli su vidjeti još jednu disciplinu konjičkog natjecanja - vezanje repa, što se može vidjeti na natjecanju Konji bijelci u Babinoj Gredi.M.Kokaj

Možda ste propustili...

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike