Mozaik
5. BOSUTSKI DANI

Prvo mjesto u tradicionalnoj
utrci čamaca za Ivicu Božića
i Mladena Bušića
Objavljeno 1. srpnja, 2015.
Svake godine sve je više prijavljenih čamaca

Utrke čamaca u sklopu tradicionalnih Bosutskih dana u Općini Andrijaševci uvijek su privlačile veliki broj posjetitelja.

Tako je bilo i ove godine, gotovo da je došla cijela općina Andrijaševci na ovaj uistinu veliki spektakl na rijeci Bosutu.

Biti prvi uvijek je prestiž za svakog, a kad se u utrku čamaca tradicionalno uključi i sam načelnik Damir Dekanić, onda je to prava utrka u kojoj nema poštede jer svi idu maksimalno do kraja. Ove godine smo imali čak 14 posada, odnosno čamaca u okviru 5. jubilarnih Bosutskih dana, među kojima je bila jedna posada iz Češke.

Malo da se vratimo na načelnika Općine Damira Dekanića koji je vozio zajedno s Ivicom Stepićem i ove godine su zauzeli visoko, peto mjesto.

- Mogu reći da je bilo dosta naporno, teže je voziti nego biti načelnik općine. Svake godine imamo sve više prijavljenih čamaca, što je posebna draž samog natjecanja. Osobno sam sudionik svih pet godina i ove godine sam osvojio peto mjesto, što je najbolje do sada. Ne mogu do prvog mjesta nikako, no valjda ću i jedne godine ja biti na prvom mjestu, istaknuo je Damir Dekanić - načelnik Općine Andrijaševci.

U odličnoj utrci koja je praćena uz popularne bengalke i veliko navijanje okupljenih posjetitelja, najbrži na cilju su bili Ivica Božić i Mladen Bušić, drugo mjesto osvojili su Tomislav Galović i Franjo Galović, dok je treće mjesto pripalo posadi Ivan Mikulić i Krešimir Markobašić.

Svake godine nagrade su iste, tako su prvoplasirani osvojili kulen, drugoplasirani gajbu piva, dok je nagrada za treće mjesto - dvije kile kruha. Na kraju se sve to podijeli i dobijete pravu feštu uz domaći kulen, kruh, a kako to treba dobro zaliti, tu je onda gajba piva za osvojeno treće mjesto.(M.Kokaj)

Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike