Osijek
NEUGODNO IZNENAĐENJE ZA PUTNIKE

Zrakoplovi za Njemačku,
unatoč najavama, jučer nisu
poletjeli iz Zračne luke Osijek
Objavljeno 30. lipnja, 2015.
Iz zrakoplovne tvrtke Sea Air najavljuju kako će linije za München, Frankfurt i Stuttgart krenuti što prije

Premda je u više navrata najavljivano kako će 29. lipnja s piste Zračne luke Osijek krenuti zrakoplovi na novim putničkim linijama za Njemačku, to se jučer nije dogodilo.

Jučer u 7 sati ujutro trebao je poletjeti prvi zrakoplov, a njegova destinacija trebala je, prema redu letenja, biti München. Kako doznajemo, desetak putnika neugodno se iznenadilo kada je došlo na aerodrom i shvatilo da zrakoplova - nema.

- Čim je procurila informacija da zrakoplov za München nije poletio, ljudi su odmah počeli zvati našu zračnu luku i raspitivati se što je. Mene je informacija zatekla na sastanku u Zagrebu i moram priznati da sam neugodno iznenađen, osobito jer mi s ovom odgodom nemamo nikakve veze. Nama je putnik uvijek na prvom mjestu, a ja se nadam kako će tvrtka Sea Air nesuđenim putnicima nekako nadoknaditi ove letove koji se nisu dogodili. Naime, u ponedjeljak (jučer, nap.a.) nije poletio ni avion za Stuttgart, a neće navodno ni zrakoplov u utorak (danas, nap.a.) za treću najavljenu destinaciju, Frankfurt - komentira Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek.

U javnosti se ubrzo pojavila neslužbena informacija kako je do svega došlo “iz operativnih razloga”, te da će prvi avioni prema redu letenja prema Münchenu i Stuttgartu poletjeti u srijedu (sutra, 1. srpnja), a u Frankfurt dan poslije, 2. srpnja (četvrtak). Naime, predviđeno je da najmanje do kraja ljetne sezone zrakoplovi između Osijeka i Münchena odnosno Stuttgarta prometuju triput tjedno (ponedjeljkom, srijedom i petkom) te između Osijeka i Frankfurta četiri puta tjedno (utorkom, četvrtkom, petkom i subotom). U poslijepodnevnim satima jučer je poslan i službeni odgovor Sea Aira.

- Zbog tehničkih poteškoća, preciznije, zbog kašnjenja isporuke zrakoplova, Sea Air je morao pomaknuti početak svojih letova. Sea Air operativa radi 24 sata dnevno kako bi se sve poteškoće što prije riješile. Mi u Sea Airu smo svjesni da su se zbog ovih promjena mnogi naši putnici našli u neprilici. Sea Air stoga svim svojim putnicima nudi povrat novca za svoje kupljene karte ili besplatno mijenjanje termina leta po želji putnika. Svoje putnike Sea Air moli za razumijevanje i strpljenje. Nova smo aviokompanija i neke poteškoće nismo mogli predvidjeti. Sea Air i dalje stoji iza svoje misije da poveže cijelu ovu regiju zračnim prometom s najvažnijim europskim destinacijama i to svakako planiramo ostvariti - stoji u priopćenju koje potpisuje Ivana Maksimov, glasnogovornica Sea Aira.

Iz njega nije jasno hoće li zrakoplovi doista poletjeti 1. i 2. srpnja pa se potencijalnim putnicima valja strpjeti.

Tomislav LEVAK
OBAVIJEST O OTKAZIVANJU LETA DOBIO NA MAIL

Na mail-adresu Glasa Slavonije u nedjelju je stigla poruka izvjesnog gospodina Josipa Palčoka, s upozorenjem onima koji su kupili kartu. “Imao sam za sutra (ponedjeljak, nap. a.) rezerviran i plaćen let Osijek - Stuttgart i maloprije mi je stigao mail o otkazivanju leta. Ovo ne objavljujem da bih nekoga ocrnio, nego da bih upozorio ljude koji nisu u mogućnosti čitati mailove. Svi letovi su otkazani do 1. srpnja. Osobno sam kupio devet povratnih karata te se nadam da će sve biti u redu. Osoblje Sea Air ne obavještava telefonski pa svi vi koji trebate putovati, a niste u mogućnosti čitati mail, nazovite 031-514-424, te će vas dalje uputiti kao i mene”, savjetuje on.

Možda ste propustili...

TEEN ZBOR INSTITUTA POLIFONIJA

Prva nagrada s pohvalom cum laude u Belgiji

ZABORAVNI OSJEČANI KAO ZOMBIJI LUTALI GRADOM

Kruh bi, da ga je bilo, neki platili i 10 eura!

Najčitanije iz rubrike