Osijek
ČAK 11 OD 12 ČLANOVA GRADSKOG ODBORA OSIJEK NAPUSTILO NARODNU STRANKU - REFORMISTI

Bilić: Čačić štiti Teu Mirošević Zubonju iz “debelih razloga”
Objavljeno 30. lipnja, 2015.

Gotovo cjelokupno predsjedništvo osječkog gradskog odbora Narodne stranke - reformisti, 11 od ukupno 12 članova (svi osim Anamarije Bosak-Nanay), dalo je ostavke na tu funkciju i izišlo iz stranke. Među njima su Branko Pek, dosadašnji predsjednik Gradskog odbora Osijek, i Zvonimir Bilić, dosad član Odbora za Statut i koordinator Reformista za Slavoniju i Baranju.

Riječ je o dva suosnivača udruge-inicijative iz koje su proizišli Reformisti. Na konferenciji za novinare jučer su rekli da su se s vrhom stranke razišli na slučaju Tee Mirošević Zubonje, koja je u Reformiste došla iz HNS-a, a potom, što je vrlo rijetko, sama vratila bivšoj stranci mandat u Gradskom vijeću, bitan za formiranje većine.

Bilić kaže da se u stranku uključio zbog emotivnih razloga, jer ga je pogodio način na koji je Čačić izbačen iz HNS-a, “od ljudi kojima je dao sve u životu”. To je, kaže, napravio da pomogne prijatelju, koji ga je sada potpuno razočarao. Ističe da su, pokrećući stranku u Slavoniji i Baranji, obišli 105 općina i 22 grada, lijepili plakate, i to sve o vlastitom trošku. Kaže da ga je Čačić već jednom pokušao smijeniti, ali kada je vidio da bi predstavnici iz svih pet slavonskih županija zbog toga napustili sastanak i, tada još, udrugu, od toga je odustao.

- Od tada me nije nazvao. Kada je jednom došao u Osijek, na sastanak je došla i Tea Mirošević Zubonja te mi je rekao da je kooptiram u Predsjedništvo i da će ona biti naš glasnogovornik u Gradskom vijeću. No niti je ona poslije s nama kontaktirala, niti nas o bilo čemu informirala. Pisala je i peticije protiv mene te željela izazvati razdor u osječkom predsjedništvu da bi izazvala izvanrednu izbornu skupštinu. Mi smo sagledali tu neodrživu situaciju i odlučili je razriješiti članstva u Predsjedništvu - istaknuo je Bilić, dodavši kako Mirošević Zubonja potom odlazi u Zagreb, odakle stiže ocjena tajništva stranke o nestatutarnosti i ništavnosti te odluke, što je, kaže, totalna zloporaba, na što su odmah upozorili.

- No Čačić je štiti, iako je vratila mandat bez dogovora s osječkim ogrankom i bez pravog obrazloženja. Nije se zapitao zašto je to učinila, nego se s tim slaže, pa imamo dojam da je štiti iz “debelih razloga” - kaže Bilić.I.Bošnjak

Pek: Osječani dosad prednjačili

Pek je podsjetio da su Osječani prednjačili u osnivanju ogranka stranke, okupivši niz visokoobrazovanih mladih ljudi, dotad nepovezanih s politikom. “Sve je bilo u najboljem redu dok u naše redove iz HNS-a nije došla Tea Mirošević Zubonja, koju smo kooptirali na Čačićevu preporuku. S obzirom na to da su se dogodile neke stvari koje se kose s odredbama našeg statuta, Predsjedništvo Gradske organizacije donijelo je određene odluke. Međutim, ako vašu odluku ne poštuju i ne podržavaju vrh stranke i sam predsjednik Čačić, onda ništa drugo nismo mogli učiniti nego na subotnjem sastanku donijeti odluku o istupanju iz stranke.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike