Regija
VELIKO PRIZNANJE EKIPI VALPOVAČKOG KOTLIĆA

Najbolji roštilj majstori:
“Zlatni ćevap” pripao
valpovačkim kuharima
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

VALPOVO/ZAGREB – Nakon što je osam tjedana putovao Lijepom Našom u potrazi za najboljim domaćim roštilj-majstorima, “Zlatni ćevap” napokon je stigao u ruke svojim novim vlasnicima, ekipi Valpovački kotlić Željka Turalije. Upravo oni su u nedjelju u finalu 4. Prvenstva Hrvatske u roštiljanju uz PIK Vrbovec, koje je održano na zagrebačkom Bundeku, bili za jedan bod bolji od drugoplasiranih Školaraca Damira Folnegovića Blaža, Zlatana Zuhrića Zuhre, Mladena Horvata i i samozatajnog Ante, što je Slavoncima donijelo prvo osvajanje popularnog kulinarskog natjecanja, priopćila nam je u ime organizatora Irena Jelić.

Organizatori ističu da put do legendarne gastronagrade nije bio lagan jer je na Bundeku konkurencija bila vrlo oštra i trebalo je biti najbolji od deset timova koji su već slavili na lokalnim kvalifikacijskim natjecanjima. Roštiljalo se u dva kruga. Nakon pečenja lungića u komadu i pljeskavice, u superzavršnici ostale su samo četiri momčadi, Esekerski ćevap Ante Dozana iz Osijeka i Los Chupacabros Tvrtka Kračuna iz Zagreba uz Valpovački kotlić i Školarce. Od njih je gastrosud u sastavu Branko Ognjenović, Almo Čatlak i Gojko Dragić tražio da pripreme firentinski steak i, naravno, simbol cijelog natjecanja ćevap, što je najbolje pošlo za rukom dvostrukom prvaku Hrvatske u pripremi fiš-paprikaša Turaliji i njegovoj veseloj ekipi.

- Prvenstvo Hrvatske u roštiljanju, autorski projekt tvrtke Copywriting d.o.o., prvi je put održano 2010. godine. Ovo originalno gastronatjecanje jedino je na kojem amateri mogu pobijediti profesionalce, a da je kulinarska disciplina roštiljanje otvorena zaista svima, dokazuju i ovogodišnji timovi koje u svojoj različitosti ujedinjuje upravo ljubav prema pripremi delicija sa žara - priopćila je Irena Jelić.L.Aničić

Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

VERONIKA I ZLATKO POLA STOLJEĆA ZAJEDNO

U braku Mrakovih razgovor i dogovor nikad nisu zamrli

Najčitanije iz rubrike