Autoglas
ADITIVI KOJI SPAŠAVAJU OČAJNE VLASNIKE AUTA

Kako osigurati mirniji rad motora?
Objavljeno 30. lipnja, 2015.

Nemiran rad motora, trzanje, neujednačenost u radu, viša potrošnja i crni dim iz ispušnog sustava mogu biti znak velike količine naslaga unutar motora. Srećom, prije odlaska mehaničaru i profesionalnog, ali i skupog servisa, moguće je napraviti nešto u kućnoj radinosti, a što će vrlo vjerojatno riješiti većinu od ranije spomenutih problema. Naime, aditivi za gorivo sve su manje tabu-tema, a sve češće u rukama vozača. I dok su prije koju godinu brojni vozači, naravno pod utjecajem priča, bili rezervirani za aditive, danas su oni sasvim normalna pojava. Utoliko normalna da i sami proizvođači i prodavači goriva reklamiraju goriva s već dodanom malom količinom aditiva.

Već smo pisali o našim iskustvima s aditivima, a koji su nam se pokazali kao izvrsni za rješavanje brojnih problema uz vozila. Sada smo u ruke dobili još dva koji će vaše vozilo riješiti brojnih problema, ali i održati ga u vrhunskom stanju. Naime, s brojem prijeđenih kilometara povećava se i količina sedimenata i ostalih naslaga unutar sustava izgaranja motora. Sve ove nečistoće talože se i sve ih je teže ukloniti, a naposljetku kada njihova količina prijeđe određenu granicu, dolazi i do sve izraženijih posljedica. Najčešće je to nemiran rad motora, crni dim iz ispuha, povećana potrošnja, neujednačena snaga pri vožnji i brojni drugi problemi koji mogu izaći iz ovakvog režima rada. Srećom, prije odlaska mehaničaru možete i sami nešto poduzeti, a u konačnici i uspješno riješiti ove probleme.

Njemački proizvođač Liqui Moli jedan je od svjetskih lidera u proizvodnji aditiva. O uspješnosti svjedoče i brojni zadovoljni korisnici. U ruke nam je stigao Liqui Moli Motor System Reiniger za dizel i za benzin. Riječ je o visokoučinkovitom deterdžentu koji će rastvoriti gotovo sve naslage koje su se godinama taložile na injektorima, ventilima, ali i cijelom sustavu izgaranja, odnosno dovoda goriva. Već s jednom primjenom moguće je otkloniti brojne probleme koje smo ranije naveli. Svakako, ako primijetite ijedan od simptoma nepravilnog rada motora, Liqui Moli Motor System Reiniger može biti rješenje. Dovoljno je kupiti valjanu inačicu (za dizel ili benzin) te uliti cijeli sadržaj od 300 mililitara u tank goriva. Učinak će trajati čak i do 2000 kilometara nakon tretmana.M.Režić

Liqui Moli Systempflege

Oni koji malo razumiju njemački jezik, shvatit će da se iza Liqui Moli Systempflege krije aditiv koji će nam pomoći u redovitom održavanju motora u vrhunskom stanju. Ovaj aditiv spriječit će stvaranje naslaga, zaštiti motor od korozije i nečistoća iz goriva. Redovitom primjenom ovog aditiva osigurat ćemo najbolji mogući rad našeg vozila te i nakon brojnih kilometara izbjeći eventualne probleme, a s njima i troškove za održavanje. Učinak aditiva bit će i ovdje čak 2000 kilometara.