Sport
ANDREJ KOROSTELJEV PUTUJE NA UNIVERZIJADU U JUŽNU KOREJU

Solar: Opreza radi, zbog bolesti MERS kupili smo zaštitne maske
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

Osječki gimnastičar Andrej Korosteljev jučer je otputovao u Južnu Koreju, gdje će se od 3. do 14. srpnja u gradu Gwangju održati Ljetna univerzijada. Kako je riječ o velikoj sportskoj priredbi, svjedoči najava da će sudjelovati 170 zemalja uz čak 20 tisuća akreditiranih osoba. Hrvatska gimnastika poslala je svoje mlade snage koje predvodi Andrej Korosteljev, finalist EP-a u Montpellieru. Osim njega nastupit će Anton Kovačević (preča) te Matija Baron, Leonardo Kušan i Kristijan Vugrinski, koji će nastupiti na konju s hvataljkama. Kvalifikacije su na rasporedu 4. i 5. srpnja, a pojedinačna finala 7. srpnja. Još ranije, iz Inove gim, Andrejova kluba, najavljena je prijava elementa koji će, ako ga sudačka organizacija prizna, a mladi ga Osječanin uspješno odradi, dobiti naziv “Korosteljev”.

- Iskreno, između medalje i priznavanja vlastitog elementa više bismo u ovom trenutku voljeli ovo drugo - rekao je Saša Solar, trener mladog gimnastičara, trenutno studenta Prehrambeno-tehnološkog fakulteta.

U Južnoj Koreji “patentiranje” vlastitog elementa nije jedina ambicija.

- Procjena je kako će odrađeni element uz korektno odrađenu vježbu biti dovoljno za finale. Vidjeli smo samo kako su prijave poslale sve najjače svjetske gimnastičke sile, ali startnu listu još nismo vidjeli. No, očekujem kako bi azijske slike mogle nastupiti u najjačem sastavu - pričao je Solar.

Najveći problem organizacije Univerzijade je pojava bolesti MERS-a u Južnoj Koreji koja je dosad uzela i živote. Organizatori tvrde kako je bolest pod kontrolom.

- Od našeg Ministarstva zasad nismo dobili nikakve upute kako se ponašati. Iz Organizacijskog odbora tvrde kako održavanje Univerzijade nije ugroženo te da je bolest pod kontrolom. Ipak, opreza radi, kupili smo zaštitne maske. Sigurni smo da u Olimpijskom selu ne postoji ugroza, međutim mi ćemo od Seoula do Gwangjua putovati vlakom, pa kako dolazimo najviše u kontakt s domaćim stanovništvom, vjerojatno ćemo samo tada i koristiti maske - zaključio je Solar. K.Lacković

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini