Sport
POJAČANJA ILI PRIDOŠLICE U NK OSIJEK?

Maslać: Koliko znam o HNL-u?
Do Čačka teško dopiru informacije
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

Vezani članci

NOGOMETAŠI OSIJEKA NISU SE PROSLAVILI U MAĐARSKOJ

Besek: Puno je posla pred nama, ali ga se ne bojim

NK Osijek predstavio je svoja dva pojačanja Tomislava Radotića i Marija Maslaća te dva igrača koja su potpisala nove ugovore Tomislava Čuljka i mladu nadu Josipa Špoljarića.

Taj je igrački kvartet pokazatelj kako u Gradskom vrtu polako ali sigurno slažu igračku križaljku koja bi, kad se složi, Osijeku trebala donijeti mirniju sezonu nakon dvije turbulentne godine borbe za preživljavanje u prvoligaškom društvu.

Priču Tomislava Radotića imali ste već prilike vidjeti na našim stranicama. Osječanin kojem u veće dijelu karijere Gradski vrt jednostavno nije bio suđen. No sada je konačno tu.

- Za mene je to ispunjenje sna. Svi koji smo rođeni u Osijeku i igramo nogomet, uvijek težimo nositi “bijelo-plavi” dres. Tu sam da pomognem Osijeku na putu povratka na mjesto koje mu u hrvatskom nogometu pripada - istaknuo je Radotić.

Maslać izabrao sportsku priču

Drugi novi čovjek u Gradskom vrtu je Mario Maslać. Izgledom neodoljivo podsjeća na Aljošu Vojnovića, a bilo bi sjajno kada bi i na terenu stekao ugled kakav je proljetos uživao Aljo. Maslać bi trebao ojačati stopersku liniju. Prošle sezone bio je kapetan Borca iz Čačka, u kojem je skupio gotovo 200 prvoligaških nastupa. Imao je ponude Sarajeva, Crvene Zvezde, Vojvodine i još nekih klubova, ali se, za divno čudo, opredijelio za Osijek. Član Uprave Mirsad Kerić objasnio je to ovako:

- Prepoznao je naš projekt i sebe u njemu.

Jasno, ako su na stolu bile financijski izdašnije ponude, onda je zanimljivo čuti zbog čega se taj stasiti Novosađanin odlučio doći baš u Osijek.

- Izabrao sam sportsku, a ne financijsku priču. Dolazak u Osijek za mene je korak naprijed u karijeri i vjerujem kako će korist od mog dolaska biti obostrana. Mlad sam, želim napredovati, a hrvatska liga je možda i najjača u regiji. Prema tome, to mi je svakako izazov - kaže Maslać.

Koliko je dobar igrač, tek će nam pokazati, no za početak je pokazao kako zna biti i vrlo duhovit. Na pitanje koliko pozna HNL, dao je slikovit odgovor:

- Znate gdje je Čačak. U središnjoj Srbiji i do tamo se informacije teško probijaju. Da sam igrao u Novom Sadu, sigurno bih bio mnogo upućeniji u hrvatsku ligu, a ovako nisam dovoljno znao ni o srpskoj, a kamoli o hrvatskoj ligi - odgovorio je pola u šali, pola u zbilji, pa dodao:

- Neće to biti problem. Brzo ću se naviknuti. U biti, osim Vojvodinine ponude Osijekova mi je bila jedina zanimljiva. Volim ostaviti trag iza sebe gdje igram i nadam se kako ću to napraviti i u Osijeku - zaključio je Maslać.

Oko Špoljarića gradi se budućnost

Od starosjedilaca koji su potpisali nove ugovore posebno je važan Josip Špoljarić. Tinejdžer koji je posljednjih devet mjeseci plutao u bespućima neizvjesnosti kada je u pitanju nastavak karijere na kraju je presjekao priču i odlučio se ostati u Gradskom vrtu. To bi za njega, ali i za klub definitivno, morao biti najbolji potez.

- On je igrač oko kojeg gradimo budućnost, jasan je bio Kerić, a Špoljarić je dodao:

- Novac mi nije bio imperastiv. Želim samo igrati i dalje se igrački razvijati i zato sam odlučio ostati u Osijeku. Žao mi je što se sve toliko odužilo, ali sad je to iza mene i spreman sam na sve izazove.

I na kraju Tomislav Čuljak, koji je prvo odbio novi ugovor što mu je bio ponuđen, povezivan je sa Slaven Belupom, ali je onda došlo do preokreta.

- Dobro sam se snašao otkako sam zimus došao u Osijek. Imao sam želju ostati, malo je zapinjalo, ali Osijek je bio uporan, a prevaga u mojoj odluci bio je trener Dražen Besek. Drago mi je što sam ostao jer u Osijeku postoji pozitivna energija koja dolazi od navijača, a, na kraju, tu sam i kod kuće - kaže Tomislav Čuljak, rođeni Vinkovčanin, i dodaje:

- Kada sam zimus došao, rekao sam da ću šutjeti, raditi i pokušati se nametnuti. Sada su mi ambicije veće. Od mene se očekuje da budem jedan od oslonaca momčadi. Očekujem kako ću biti sposoban opravdati ta očekivanja.

Kerić: Nemamo namjeru pustiti nikoga od igrača

Član Uprave Mirsad Kerić, koji se najvećim dijelom brine za sportsku politiku, mora raditi na dvije fornte. Osim što je potrebno pronaći igračka pojačanja, koja traži trener Dražen Besek, treba umiriti i one koji žele napustiti Gradski vrt a imaju ugovore. Nije tajna kako ima zanimanja za Antonija Peroševića, Tomislava Šoršu i Nikolu Matasa, ali u Gradskom vrtu se ne žele olako riješiti temelja momčadi, već na njima izgrađivati novi Osijek.

- Nismo skloni pustiti nikoga od njih u ovom trenutku. Želimo izgraditi jak i stabilan Osijek, a oni se uklapaju u tu viziju - kaže Kerić.

Međutim, postoji opasnost da, recimo, Šorša sljedećeg ljeta ode bez odštete, jer mu istječe ugovor.

- Za njega ćemo pripremiti novi ugovor u skoro vrijeme - poručio je Kerić.(D.Kl.)

NIJEMCI ĆE DATI NOVAC TEK KADA STEKNU VLASNIČKI UDJEL

Puno je žuči i tinte proliveno u posljednje vrijeme kada je u pitanju dolazak njemačkih investitora. Svakakve su se verzije pojavljivale, ali očito je samo jedna istinita. Nijemci neće dati novac dok ne steknu određeni vlasnički udjel u NK-u Osijek, a taj je proces u tijeku.

- S njemačkim investitorima sve ide prema planu. Oni su ozbiljni ljudi s dosta iskustva s ulaganjima u nogomet. Nema razloga za zabrinutost jer će se sve to razviti na povoljan način - rekao je Mirsad Kerić, koji je bio i posrednik za ulazak njemačkih investitora u NK Osijek.

NIJE U NOVCU SVE

još Ima igrača koji u Osijek dolaze zbog sporta i nogometa, a ne novca

Najčitanije iz rubrike