Regija
U MAZDA PARKU NA SAJMIŠTU

Nova biciklistička staza u Vukovaru
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

VUKOVAR – U Mazda parku na Sajmištu u Vukovaru otvorena je biciklistička staza duga nešto više od dva kilometra i usporedna s državnom cestom D 57. Otvorili su je gradonačelnik Ivan Penava i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović, a nazočili su i gradonačelnikovi zamjenici Marija Budimir i Marijan Pavliček. Gradnja staze koštala je više od 2,5 milijuna kuna, a investitor su Hrvatske ceste.

– Ova staza prvenstveno će služiti građanima Sajmišta, ali i svim ostalim Vukovarcima. Kako bi smanjili vožnju automobilima i stvorili mogućnosti za vožnju biciklima po cijelome gradu, u planu nam je do kraja iduće godine sagraditi biciklističku mrežu, a počinjemo od šetnice uz Dunav u središtu grada i Ulice bana Jelačića. Također, gradnjom biciklističke staze uz cestu D2 na Priljevu koja bi povezivala Borovo naselje i Vukovar riješit ćemo najveći problem biciklista u gradu – rekao je tom prilikom Penava, dodavši kako će uz planiranu gradnju biciklističke mreže na području grada i stacionarnih stanica za bicikliste koje omogućuju servis bicikala pružiti puno bolje uvjete i biciklistima koji se kreću po međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav.

Otvorenju biciklističke staze nazočili su i članovi Udruge za rekreacijski biciklizam Biciklivo-rekreativo-Vukovar čiji je predsjednik Damir Sabo istaknuo kako su zadovoljni što su dobili kvalitetnu biciklističku stazu koja je odvojena od ceste pa je time i znatno sigurnija. Kako bi promovirali zdrav način života, Grad Vukovar i Udruga Biciklivo-rekreativo-Vukovar donirat će potrebitim vukovarskim obiteljima četiri bicikla.(S.B.)

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

OBILJEŽEN DAN OPĆINE BIZOVAC

Projekte razvijaju uz sufinanciranja

Najčitanije iz rubrike