Osijek
ČITATELJ IZ KIŠPATIĆEVE POŽALIO SE NA RADOVE U SVOJOJ ULICI

Tko će mi platiti što u grad idem taksijem jer od hrpe šute ne mogu izići autom iz kuće?
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

Tihomir Dener iz Kišpatićeve ulice 67a požalio nam se zbog problema ispred vlastite kuće nastalih zbog radova koje je HEP započeo 30. travnja.

- Od toga dana zatrpan mi je kolni ulaz pred garažom velikom količinom zemlje i betona te mi je na taj način onemogućen izlaz automobilom iz garaže. Za svaki odlazak u grad prisiljen sam koristiti se taksi-službom, što mi donosi financijske troškove. Od dana započetih radova nitko se ne pojavljuje zbog završetka radova, a na pozive HEP-u, odnosno na brojeve koje sam dobio da zovem, nitko se ne javlja. S obzirom na to da se dio radova obavljao i na pločniku, onemogućen je normalan prolaz pješacima, dok su na kolniku znakovi koji označavaju radove na cesti razbacani po cesti. Jedan on znakova završio je 50-ak metara dalje. Znakovi su uklonjeni na suprotnu stranu ceste te daju krivu informaciju o radovima na suprotnoj strani ceste i tako predstavljaju veliku opasnost vozačima od ulijetanja vozilom u rupu na cesti. Ovim radovima ulazimo u završetak drugog mjeseca od kada su počeli, a prema svemu sudeći, situacija bi mogla potrajati duže vrijeme, a ne znam komu da se više obratim za pomoć u rješavanju nastale situacije - navodi Glasu Slavonije Dener.

Umjesto njega, potražili smo mi odgovor u Sektoru marketinga i korporativnih komunikacija tvrtke HEP d.d.

- Kako bi sanirali nastali kvar na srednjenaponskom kabelu 10(20) kV u Kišpatićevoj ulici HEP - operator distribucijskog sustava Elektroslavonija Osijek je 30. travnja 2015. godine počela sa zemljanim radovima, odnosno iskopom. Kabel je popravljen 4. svibnja 2015. godine. Završetkom radova sav višak zemlje je odnesen, a zelena površina je nivelirana pijeskom. Izvidom u Kišpatićevoj ulici naši su djelatnici utvrdili da se na toj lokaciji provode određeni građevinski radovi, tako da sva naknadno nabačena građevinska šuta nije povezana s predmetnim kvarom, ni s drugim radovima Elektroslavonije Osijek. HEP-ODS Elektroslavonija Osijek izvršit će asfaltiranje dijela pješačke staze s koje je uklonjen asfalt površine približno dva puta pola metra. Prema potrebi će se ponovo nivelirati zelena površina i ukloniti svaki nedostatak - navodi se u odgovoru HEP-a. D. Pejić

Možda ste propustili...

ODIJEVAMO JAKNE, PALIMO GRIJANJE

Došao je kraj ljetu u proljeće

Najčitanije iz rubrike