Osijek
SUGRAĐANI GA NAGRADILI POVJERENJEM

Oršolić: Padam s nogu, svi su navalili na moj burek
Objavljeno 29. lipnja, 2015.

Vezani članci

VELIKI BUREK ZA PET KUNA

Branitelj zamrznuo mirovinu i otvorio Fast food

Priču objavljenu u Glasu Slavonije o Anti Oršoliću, branitelju koji je zamrznuo mirovinu i otvorio fast food u središtu Osijeka te ponudio burek po samo pet kuna, prenijeli su gotovo svi domaći mediji, a Osječani su odmah pohrlili po burek koji je upola povoljniji nego kod konkurencije. Domaće tijesto, iskusna ruka i zanimljiva punjenja kao što su čokolada ili pizza, uz standardni sir ili meso, i Opa klopa u Pejačevićevoj ulici brzo je postala omiljena destinacija radnicima u potrazi za brzim obrokom. No, od silnog posla 41-godišnji Anto doslovce pada s nogu, vitrina nerijetko ostane prazna, a bureka i pita jednostavno se ne stigne ispeći dovoljno.

- Pekao sam 70 do 80 tepsija bureka dnevno, a nakon što je objavljen tekst u Glasu, počeli smo praviti i više od 200 tepsija bureka dnevno. Gosti nižu pozitivne komentare, rado nam dolaze i jedina zamjerka je što bi nam trebala veća proizvodnja. Trebam hitno zaposliti još jednog pekara, iskusnog u spravljanju bureka, ali ne možemo naći pravu osobu. Nude nam se mnogi koji žele raditi na crno, mlađi ne znaju praviti burek, a ne mogu si priuštiti da uzmem nekog šegrta i trošim vrijeme da ga učim. Ja sam tu od četiri ujutro do 21 ili 22 sata. Spavam samo nekoliko sati dnevno i doslovce padam s nogu. Drago mi je što je posao dobro krenuo, ali ovo je sada već fizički neizdrživo i od idućeg tjedna moram naći neko novo rješenje. Sada pripremimo 200-tinjak tepsija bureka, a da pravimo još 60 ili 70, sve bismo prodali. Peć može progutati više, ali moje ruke ih ne mogu pripremiti - kaže Anto Oršolić.

Njegovu priču objavili su gotovo svi mediji, od radijskih postaja, preko portala, tiskanih medija i televizijskih postaja, a Anto kaže kako zbog medijske pažnje nije postao zvijezda.

- Ma kakva zvijezda! Jedino što sam postao je još veći radnik. Prije nego što je priča izašla, radio sam puno, a jedino što sam dobio je što sada moram raditi još više. No, drago mi je zbog toga, zapošljavam, plaće nisu problem i posao je krenuo bolje nego što sam se nadao. No, ne nađem li još jednog buregdžiju, morat ću uvesti rad u jednoj smjeni i popodne malo odmarati - kaže Oršolić te dodaje kako će posla biti i još više kada se na jesen srednjoškolci vrate u školske klupe. I. Sekol

Ante Oršolić

vlasnik fast fooda Opa klopa

Pekao sam dnevno 70 do 80 tepsija bureka, a nakon teksta u Glasu počeli smo praviti i više od 200 tepsija

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike