Sport
OSJEČKI PRVOLIGAŠ DOBIO DVA NOVA IGRAČA

Čuljak i Maslać potpisali dvogodišnju vjernost
Objavljeno 27. lipnja, 2015.
Maslaću je propala Turska, a Čuljak se predomislio zbog trenera Dražena Beseka

Igrački kadar osječkog prvoligaša bogatiji je za dva nova imena. Naime, dvogodišnje ugovore s NK-om Osijek potpisali su stoper Mario Maslać i univerzalac Tomislav Čuljak.

Riječ je o igračima koji su već bili u pregovorima s osječkim prvoligašem, ali se činilo kako od konačnog dogovora neće biti ništa. Čuljak je bijelo-plavi dres nosio i proljetos, ostavio sasvim pristojan dojam, ali su pregovori zapinjali zbog visine plaće koju mu je nudio Osijek.

Predomislio se zbog Beseka

Čuljak se već bio zahvalio na ponudi, povezivalo ga se sa Slaven Belupom, ali onda je u igru ušao trener Dražen Besek i došlo je do preokreta. Naime, Besek je bez ustezanja ustvrdio kako mu je Čuljak potreban igrački, ali i zbog njegovih karakternih osobina konačnog pozitivca koje je pokazao tijekom proljetnog boravka u Gradskom vrtu. Na te riječi povjerenja Čuljak je uzvratio bez razmišljanja i odlučio je produžiti svoj život u osječkom prvoligašu na još dvije godine. Besek je time dobio igrača kojeg može koristiti na više pozicija jer Čuljak može igrati sve uz lijevu aut-liniju, ali i na mjestu zadnjeg veznog. Čuljak sjedinjuje sve atribute koji su potrebni Osijeku. Riječ je o prekaljenom prvoligaškom igraču pozitivnog stava. Takav će sigurno biti od koristi bijelo-plavima.

Slična je priča i s 24-godišnjim vojvođanskim Hrvatom Marijem Maslaćem. Taj 190 centimetara visoki stoper trebao bi predstavljati značajno pojačanje za osiromašeno srce obrane bijelo-plavih. On je prije tjedan dana već odradio poneki trening s Osječanima, ali se onda uputio prema Turskoj gdje su ga očito pokušali prevesti žednog preko vode (nešto slično kao i u slučaju Aljoše Vojnovića, nap. a.). No, Maslać je vrlo odlučan tip i nije previše razmišljao kada se Osijek opet javio nakon što mu je propala Turska. Akcija Osječana bila je brza i precizna te je i Maslać stavio potpis na dvogodišnji ugovor.

S ta dva pojačanja momčad Osijeka već izgleda drugačije, ali novim licima tu neće biti kraj. Nastavlja se potraga za još jednim iskusnim i kvalitetnim veznim igračem, a u Gradskom vrtu voljeli bismo vidjeti i još jednog stopera. U ovom trenutku ih ima tri na raspolaganju (Lukić, Arsenić i Maslać, nap. a.) i jedan bi još svakako trebao za popunjavanje rostera jer Andrej Šimunec će najvjerojatnije propustiti i dobar dio ove polusezone. On trenira, ali još uvijek po posebnom programu, nakon što se oporavio od teške ozljede križnih ligamenata koljena.

Treniraju dvojica Mihaljevića

I tako se polako pokrivaju sva žarišta u igračkom kadru. Ako se možda pitate zašto se ne traži desnog beka koji će biti alternacija Nikoli Matasu, odgovor je jednostavan. Njega je Besek, čini se, pronašao u liku Stevena Petera Ugarkovića. On je već znao i ranije zatvarati tu poziciju prema potrebi, ali ono što je pokazao dosad na prijateljskim utakmicama na toj poziciji - ohrabruje. To više što je Steven upotrebljiv i na mjestima u sredini terena. Još jedan univerzalac.

Inače, s Osječanima treniraju i dva Mihaljevića. Luka koji pokriva poziciju lijevog beka (bio je u Istri 1961, a inače je poniknuo u Grafičar Vodovodu, nap. a.), te Dominik (20) koji je prošlu sezoni igrao u drugoligašu Gorici, a radno mjesto mu je u veznom redu. Nije isključeno da i njih dvojica, u danima koji dolaze, potpišu ugovore s bijelo-plavima. Inače, još treba dodati da su još prije do 2017. godine ugovore produžili kapetan Hrvoje Kurtović i Zoran Arsenić koji je stipendijski ugovor zamijenio profesionalnim.

Dalibor KELER
DANAS U BUDIMPEŠTI

Nogometaši Osijeka danas će u susjednoj Mađarskoj odigrati najjači test-susret u dosadašnjem dijelu priprema za novu sezonu. Bijelo-plavi će u Budimpešti igrati susret protiv prvoligaša Vašaša.(D.Kl.)

STIPENDIJSKI UGOVORI

Četvorica igrača potpisala su stipendijske ugovore s NK-om Osijek. To su: Borna Žitnjak, Stjepan Salapić, Nikola Šafar i Pavo Grgić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike