Regija
BICIKLISTI POVEZUJU DRŽAVE

Karavana “Put prijateljstva Vukovar
- Ljubljana” zastala u Našicama
Objavljeno 25. lipnja, 2015.

NAŠICE - Tradicionalna biciklistička karavana “Put prijateljstva Vukovar – Ljubljana” jučer se zaustavila u Našicama. Bicikliste su ispred hotela Park dočekali gradonačelnik Krešimir Žagar i direktor Turističke zajednice grada Našica Srečko Perković. Sudionici karavane i njihovi domaćini odali su počast svim poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomen-obilježja Uskrsla Hrvatska te nakon ručka nastavili put prema Slatini i Virovitici.

U karavani je trideset hrvatskih i slovenskih biciklista, koji su na put dug više od 500 kilometara krenuli jučer iz Vukovara, a u Ljubljanu bi trebali stići u subotu. “Put prijateljstva” održava se trinaestu godinu zaredom, u organizaciji Saveza hrvatskih društava u Sloveniji, u cilju sudjelovanja na proslavi hrvatskog Dana državnosti u Sloveniji.

- Biciklističku karavanu inicirali su članovi Saveza hrvatskih društava u Sloveniji u cilju povezivanja Hrvata koji žive u Sloveniji te odavanja počasti Vukovaru, simbolu hrvatske patnje, otpora i pobjede. Karavana se održava u povodu Dana državnosti koji isti dan slavi i Hrvatska i Slovenija, a tim povodom se u subotu priprema prigodan program u Ljubljani. Biciklistička karavana ujedno je i put prijateljstva dviju država. Hrvatska i Slovenija imaju što ponuditi, ne samo na političkom i gospodarskom nego i kulturnom i sportskom planu – rekao je vođa karavane i potpredsjednik Izvršnog odbora Saveza hrvatskih društava u Sloveniji Milan Pavelić, koji je sudjelovao na svim karavanama.

Karavana na putu od Vukovara do Ljubljane prolazi kroz 11 hrvatskih i četiri slovenska grada. S. Fridl

Žagar: Karavana uljepšava svečanosti uz Dan grada

Gradonačelnik Krešimir Žagar zahvalio je što organizator za svoje odredište svaki put odabere i Našice. “Našice su u prvom danu karavane i prva veća postaja od Vukovara za stanku i druženje. Prijateljstvo se održava trinaest godina i siguran sam da će tako i ostati, odnosno da će grad biti pokrovitelj biciklističke karavane”, rekao je Žagar i dodao da “Put prijateljstva” uljepšava lipanjske svečanosti u Našicama uz Dan grada.

Možda ste propustili...

PRODEFILIRAT ĆE 70 FOLKLORNIH SKUPINA S VIŠE OD 4000 SUDIONIKA

Svečani mimohod zbog epidemioloških mjera bez konja i svatovskih zaprega

UGOSTITELJIMA I IZNAJMLJIVAČIMA

Nepovratno po petsto eura za web-stranice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DESECI TISUĆA EURA U APOENIMA OD 10 I 20 €

Umjesto na medeni mjesec, u ukrupnjavanje svadbenog dara

2

IZDVAJA SE IZ SUSTAVA DOMA ZDRAVLJA

Sanitet prelazi Zavodu za hitnu medicinu VSŽ-a

3

RADOVI SE BLIŽE KRAJU

Asfaltirane staze i na novom dijelu groblja