Osijek
OBJEKTI CRVENOG KRIŽA U ORAHOVICI I SPLITU

I građani mogu rezervirati
svoje mjesto za odmor
Objavljeno 24. lipnja, 2015.
Objekti će koristiti osječko te splitsko Sveučilište

Kako bi se mogli baviti gospodarskom djelatnošću, objekti Crvenoga križa u Orahovici i Splitu preustrojeni su, a o čemu je bilo govora na Sjednici Odbora Gradskog društva Crvenog križa održanoj u srijedu.
-Ni objekti u Splitu ni u Orahovici nisu bili popunjeni u dovoljnom postotku. Unatrag tri godine splitski objekt gotovo je prazan, a onaj u Orahovici također i to tijekom zimskih mjeseci također nije posjećen. Osim toga, formiranje tvrtke u vlasništvu uklapa se u strategiju socijalnog poduzetništva pa se davanjem objekata Crvenoga križa u najam tvrtki u vlasništvu CK-a omogućuje da se objekti maksimalno koriste. To znači da će se koristiti i za programe Crvenog križa, ali i za širenje korištenje objekata prema potrebama društvene zajednice, pojasnio je Marko Đukić, ravnatelj osječkog Crvenoga križa.
U praktičnom smislu to znači, kaže nadalje, da je nakon sastanka održanom u svibnju, a na kojem su u Splitu sudjelovali rektori dvaju gradova, župan i zamjenik gradonačelnika Denis Ambruš te župan Vladimir Šišljagić s osječke, ali i svi njihovi kolege sa splitske strane, uspostavljena obostrana komunikacija. Odlučeno je, naime, da se objekti koriste i za jedno i za drugo Sveučilište te potrebama članica sveučilišta za terensku nastavu. Đukić je najavio da će se sličan sastanak održati u Orahovici 13. i 14. srpnja.M.Mihelić

Možda ste propustili...

U OSIJEKU O GOSPODARENJU OTPADOM

Unikom osniva Centar za obradu glomaznog otpada

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

Najčitanije iz rubrike