Regija
IVANJE 2015.

Prva smotra folklora
Objavljeno 24. lipnja, 2015.

Općina Crnac svake godine u povodom svoga dana i Sv. Ivana Krstitelja, odnosno Ivanja, organizira niz događanja. Tako je ove godine održana izložba rukotvorina Udruge žena Crnac, potom je u Velikom Rastovcu odigrana prijateljska nogometna utakmica između NK Munje i mađarskog kluba FC Nagyhorsany, u Crncu su održane igre hrvatskih branitelja te ribički susreti, Lovačka udruga Srnjak u Malom Rastovcu organizirala je natjecanje u gađanju glinenih golubova, a Vatrogasna zajednica Crnac priredila je zanimljivu vatrogasnu vježbu.

Ivanje u Crncu ove je godine posebno obogaćeno smotrom folklora, koja je prvi put priređena u ovoj općini. Na smotri su sudjelovali najmlađi iz područne Osnovne škole Crnac, KUD Crkvari, koji se predstavio s tri koreografije, te KUD Slavonac iz Podravske Moslavine s dva nastupa. Taj značajni kulturni događaj za Općinu Crnac organizirale su članice Udruge Cer Crnac uz prigodnu izložbu rukotvorina, na kojoj su sudjelovale udruge iz Orahovice, Zdenaca, Podravske Moslavine, Velikog Rastovca i Crnca. Kako su rekle članice CER-a, ovo je početak i inicijativa da i ovo slavonsko mjesto dobije svoje kulturno-umjetničko društvo na radost ljubitelja tradicijske baštine.

Danas (srijeda) u župnoj će crkvi svetog Ivana Krstitelja u 11 sati biti služena sveta misa, a od 21 sat udruga CER pripremila je u društvenom domu zabavu uz glazbeni program. Zastor na Ivanje 2015. bit će spušten u četvrtak u 18 sati, kada će biti odigana tradicionalna prijateljska nogometna utakmica između seniora i veterana nogometnog kluba Crnac.

Organizator Ivanja 2015. je bila Općina Crnac uz veliku pomoć svih udruga te općine, koje su, kako je i na svečanoj sjednici Općinskog vijeća naglasio načelnik Damjan, znatno podigle razinu i kvalitetu djelovanja, što uvelike utječe na razvoj općine. (V.G.)

Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike