Regija
DRENOVCI

Održana 20. “Raspjevana Cvelferija”
Objavljeno 22. lipnja, 2015.

 Jubilarna 20. „Raspjevana Cvelferija“ poslije četiri dana završila je u Drenovcima pod velikim šatorom koji je prigrlio oko 5000 posjetitelja i sudionika ove kulturno-zabavne manifestacije. Posebno se osjetilo u zraku da Cvelferija poslije poplave teži čarima ovakvih sadržaja. Počelo je nastupom pjesnika Cvelferije i pjevačkih skupina i domaćina KUD-a Ogranak “Seljačke sloge“ Drenovci, a za dušu ljubitelja glazbe pobrinuo se TS Dike. Cvelferija se za budućnost očuvanja svog kulturnog blaga ne treba brinuti, to su potvrdili drugi dan na Večeri dječjeg folklora kada se predstavilo 11 skupina, a koncert održao TS Čežnja. Subota je bila središnji dan „Raspjevane Cvelferije“ koja je održana pod visokim pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović. Na prihvatnom punktu bilo je 750 sudionika u nošnjama, 30 jahača na konjima, 25 zaprežnih kola sa snašama, djevojkama i momcima u „federsicu“, a na sceni 16 KUD-ova iz BiH, Vojvodine i Hrvatske.

Pozdravljajući izvođače, goste i publiku, načelnik općine Jakša Šestić rekao je: Prošle godine nismo održali ovu manifestaciju jer nas je pogodila elementarna nepogoda, a ove godine vraćamo se u blistavu, sjajnu, punom snagom obnovljenu našu Cvelferiju. Uživajte.

Ovakvim kulturnim događanjima uvijek nazočan Božo Galić, župan vukovarsko-srijemski, istaknuo je: Pozdravljam KUD-ove koji nastupaju i goste. Čestitam što čuvate sve ovo vrijeme kulturu ovog našeg kraja, ljepotu Slavonije i Srijema, te Posavine, svoje nošnje, pjesmu, običaje. Ova mladost i ljepota jamstvo su da mi ostajemo ovdje.

20. „Raspjevanu Cvelferiju“ otvorio je izaslanik predsjednice RH, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general Drago Lovrić.S. Bogutovac

Možda ste propustili...

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

ISPRED KKD-A "IVANA BRLIĆ-MAŽURANIĆ"

Na šetalištu motivi iz Ivanina “Srca od licitara”

Najčitanije iz rubrike