Kultura
VASILI SHCHERBAKOV I SERGEJ EVSEEV U MUZEJU MIMARA

100. obljetnica rođenja jednog od najvećih svjetskih pijanista Svjatoslava Richtera
Objavljeno 23. lipnja, 2015.

Koncert pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Ureda za kulturu Grada Moskve održat će se u Muzeju Mimara, u utorak, 23. lipnja, u 20 sati. Na koncertu će nastupiti pijanist Vasili Shcherbakov i violinist Sergej Evseev, a posvećen je obilježavanju 100. obljetnice rođenja jednog od najvećih svjetskih pijanista Svjatoslava Richtera.

Bit će to prilika poslušati rijetko izvođena djela ruskog skladatelja Dmitrija Kabalevskog popularizaciji kojih je Vasili Shcherbakov (pranećak Kabalevskog) posvetio velik dio svog umjetničkog djelovanja te je 2013. utemeljio i Fond Kabalevsky koji sustavno promovira profesionalnu glazbenu edukaciju, kulturu i umjetnost.

U Muzeju Mimara bit će izložene i odabrane slike suvremenih ruskih umjetnika Arkadi Lifshitza, Mihaila Shcherbakova i Julie Filippove koje predstavlja međunarodna Zaklada Umjetnost bez granica.

U srijedu, u 13 sati, na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, Vasili Shcherbakov održat će predavanje s temom Klavirski opus Dmitrija Kabalevskog te seminar komorne glazbe.(N.Vek.)

Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE U VINKOVCIMA

Prvi put u novoj zgradi Knjižnice

DRUŠTVO HRVATSKIH KNJIŽEVNIKA OBJAVILO REZULTATE NATJEČAJA

Poznati finalisti za nagradu “Anto Gardaš”

Najčitanije iz rubrike