Osijek
HUMANITARNE AKCIJE PRIJEVOZNIČKE TVRTKE

Panturist poveo na more korisnike
Centra za nestalu i zlostavljanu djecu
Objavljeno 18. lipnja, 2015.

Dizanje autobusa na dizalice, provjera sigurnosti i kočnica daljinskim upravljanjem, ali i recikliranje plina za klima-uređaj samo su neki od rutinskih poslova u Panturistu koje su s velikim iznenađenjem popratila djeca Centra za odgoj i obrazovanje “Ivan Štark” Osijek. Posjet djece ovoj prijevozničkoj tvrtki ostvaren je kako bi oni kao svakodnevni korisnici vidjeli što se događa “iza kulisa” njihove svakodnevne vožnje, a prema riječima Edit Lemal, ravnateljice Centra, bili su više nego oduševljeni viđenim, dobivši posve drukčiju sliku o vožnji od kuće do škole te saznavši što sve Panturist poduzima kako bi oni bili sigurni.

- Kad su obišli i Prometni ured te čuli sve odgovore na svoja pitanja, dobili su i poklone, a potom smo naše domaćine pozvali da sudjeluju na nekoj od naših priredbi - rekla je Lemal. Predsjednik Uprave Panturista Dražen Divjak istaknuo je da su djeci Centra željeli predstaviti procese upravljanja autobusima, što je za njih veliki događaj.

Panturist se potrudio razveseliti još 12 korisnika, ovaj put Centra za nestalu i zlostavljanu djecu koja su 16. lipnja otputovala na more, u porečko apartmansko naselje tvrtke Valamar Riviera d.d.

- Radom i trudom Centra, pod okriljem projekta 'Legosi u centru', dvanaestero djece te četiri djelatnika ove godine otišli su na putovanje, a prijevoz im je osigurao Panturist Arriva Osijek, a na čemu im zahvaljujemo - poručio je Tomislav Ramljak, voditelj Centra.

Partneri u projektu poludnevnog boravka za djecu i mlade s problemima u ponašanju koji uključuje pomoć u učenju i drugo - “Legosi u Centru” - su Dom za odgoj djece i mladeži Osijek te OŠ Sveta Ana, a financira ga Ministarstvo socijalne politike i mladih. M. Mihelić

Možda ste propustili...

INFO DAN EU PROJEKATA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Projekti vrijedni 5 milijuna eura

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike