Sport
NAJBOLJI STRIJELAC VINKOVČANA KARIJERU NASTAVLJA U LOKOMOTIVI

Puljić: Jednoga dana opet ću zaigrati u Cibaliji
Objavljeno 16. lipnja, 2015.

VINKOVCI - Cibalia je siromašnija za još jednog kvalitetnog igrača. Naime, iz kluba je u Lokomotivu transferiran drugi strijelac lige i najbolji strijelac kluba u protekloj sezoni Jakov Puljić. Nakon 15 godina provedenih u Cibaliji nije se bilo baš lako rastati od dugogodišnjih suigrača, ljudi u klubu i prijatelja u gradu. Jakov se emotivno sjetio trenutaka provedenih u vinkovačkom klubu.

- Nakon toliko godina provedenih u Cibaliji teško je otići u drugu sredinu, ali takav je sport, a posebice nogomet. Takav je put nas sportaša, kada se ukaže prilika za nečim boljim mora se pokušati iskoristiti. Nadam se da ću jednog dana opet zaigrati u mojoj Cibaliji. To mi je zaista želja, jer jako mi je žao što zajedno nismo ostvarili zajednički cilj ulaska u Prvu ligu.

Prošli je tjedan u Zagrebu potpisao vjernost Lokomotivi na pet godina. S uvjetima iz ugovora Puljić je zadovoljan.

- Jako sam zadovoljan potpisanim. Imam ugovor na pet godina, a vidjet ćemo hoću li u Lokomotivi ostati svih pet. Za sada mi je super, jedva sam čekao početak priprema u novom klubu i s novim trenerom.

Kod ekonoma u Cibaliji prilikom odlaska iz kluba razdužio je dres s brojem 10, koji je nosio u posljednje vrijeme. U Lokomotivi još nje zadužio ni jedan, ali bi volio nastaviti gdje je stao u Cibaliji.

- Nisam još zadužio dres, ali ako budem mogao birati i ako je broj 10 slobodan, svakako bih volio nastaviti s tim brojem na leđima. Ako bude tako, možda mi donese sreću kao i u Cibaliji. Ako ne bude slobodna desetka, uzet ću bilo koji drugi, nisam opterećen.

U Cibaliji je Puljić najviše volio igrati na mjestu polušpice i djelovati iz drugog plana, hoće li i u Lokomotivi igrati na sličnoj poziciji?

- Ne znam na kojoj ću poziciji igrati. Trener je tu da odluči. Uvjeren sam kako novi trener Ante Čačić zna na kojoj sam poziciji igrao i s koje sam najefikasniji. Moja je prirodna poziciji druga špica ili polušpica odakle se volim ubacivati u vrh napada i poentirati. Vidjet ćemo uskoro što će trener odlučiti.

Što se tiče nepoznanice oko igrača s kojima će se boriti za mjesto u vrhu napada, Puljić nema velikih briga jer ih većinu poznaje od prije. Ne dvoji i u uspješan nastavak karijere.

- Uglavnom ih poznajem, sve su to mladi kvalitetni i nadareni igrači. Na meni je da se jako dobro pripremim i ako me sreća posluži da ne bude ozljeda, a uz to da me i lopta bude slušala, ne vidim razloga da ne uspijem i da se ne izborim za početnu postavu - rekao je Puljić, koji je već započeo pripreme s “ lokosima”. A. Grgić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana