Regija
NEPOZNATI MUŠKARAC UZNEMIRAVA STANOVNIKE VALPOVŠTINE

Desetogodišnja djevojčica žrtva telefonskog manijaka
Objavljeno 16. lipnja, 2015.
Broj s kojeg je ostvaren poziv je aktivan i nije skriven

BELIŠĆE - Od situacije kakva se dogodila Slavici Štepanko iz Belišća, majci desetogodišnjih blizanki, strahuje svaka majka. Upravo zato je odlučila, kaže, iznijeti svoju priču u javnost u nadi da će zaustaviti sve pedofile i one koji na bilo koji način žele nauditi bilo čijem djetetu.

- “Hoćeš li se ševiti sa mnom?” upitao je moju desetogodišnju kćer čovjek s druge strane telefona i ona je u trenutku problijedjela. Vidjela sam da nešto nije u redu i pitala sam ju o čemu se radi, a ona je bila zbunjena i nije riječ progovorila. Kako broj nije bio skriven, odmah sam ga nazvala natrag i javio mi se, a tada su mi se valjda otvorili “ventili” i svašta sam mu rekla, a potom sam se uputila u policijsku postaju gdje mi je rečeno da nema elemenata kaznenog djela - ispričala nam je vidljivo uznemirena majka 10-godišnjakinje koja je očigledno postala potencijalnom žrtvom, a majka se, nakon što je shvatila da se neće poduzeti nikakvi koraci da bi se spriječilo moguće daljnje uznemiravanje, uputila u osječko Državno odvjetništvo. Ondje je jučer (ponedjeljak) izvijestila državnu odvjetnicu o događaju nakon čega je, tvrdi, podnesena kaznena prijava protiv osobe čija meta nije bila samo preplašena djevojčica, već i druge osobe koje su se, nakon što su pročitale na društvenoj mreži objavu majke koja je podijeljena nekoliko desetaka puta, javile obitelji Štepanko.

- Javila mi se žena iz Bizovca, koja je s istog broja mobitela dobivala gnusne poruke. Iako do sada nije reagirala u policiji, rekla mi je da će to sada učiniti, a objema nam je, kao i ostalima koji su doživjeli slično, u cilju pronaći tu osobu koja, srećom, nije psihički utjecala na moje dijete. Moja kći je nakon svega upitala može li se tom čovjeku pomoći, no ono što mu ja želim jest da dobije takve sankcije da mu ne padne na pamet više svoje seksualne fantazije ispunjavati na ovakav način - kaže majka Slavica.

Napominje također kako je svakodnevno svjedok brojnih ekshibicionista u valpovačkom parku. Pita se hoće li policija konačno stati na kraj ljudima koji siju strah u mirnom slavonskom kraju i zbog kojih djeca sa zebnjom gledaju tko ih zove jer nisu sigurna hoće li glas s druge strane žice ponoviti lascivne pozive ili ih, ne daj Bože, provesti u djelo. Jer, broj nije skriven, aktivan je i muškarac se uredno na njega javlja po pozivu. Ali s njega i zove...

Marija MIHELIĆ
PU bez odgovora

Iako smo u PU osječko-baranjsku poslali upit o sankcioniranju ovakvih slučajeva još 11. lipnja, odgovor do zaključenja ovoga broja nismo dobili. Također, očekujemo i odgovor Općinskog državnog odvjetništva, gdje smo također upitali za komentar.

Policija je rekla da nema elemenata kaznenog djela, no Državno odvjetništvo podnijelo je prijavu

Možda ste propustili...

IZNIMNO VELO ZANIMANJE

Poziv za potpore zasad zatvoren

NA KROVOVE POGONA POSTAVLJENA SUNČANA ELEKTRANA, JEDNA OD NAJVEĆIH U SLAVONIJI I BARANJI

Grad-Export na struji će godišnje uštedjeti 140.000 eura

Najčitanije iz rubrike