Sport
JOŠ JEDNA SMRT NA NOGOMETNIM TRAVNJACIMA

Steinbrückner, Vranješ i Milardović
gledali kako im umire kapetan
Objavljeno 15. lipnja, 2015.

David Oniya, nigerijski obrambeni igrač, član malezijskog T-Teama, preminuo je od zastoja srca te postao još jedan u nizu nogometaša koji su na ovaj način okončali život. Drama se dogodila tijekom prijateljskog ogleda u Kota Bahru, gdje je domaća momčad Kelantana ugostila T-Team preminulog nogometaša, koji s klupe vodi osječki nogometni trenerski dvojac Tomislav Steinbrückner i Ivica Vranješ, a u momčadi standardno mjesto ima Josip Milardović.

Sudbina se doista poigrala s nigerijskim nogometašem, inače kapetanom vodeće momčadi malezijske Premier lige (druga malezijska liga, nap.a). Igrač koji na leđima na dresu nosi broj četiri, srušio se u četvrtoj minuti susreta na sredini terena. Među prvima u pomoć mu je priskočio Milardović, koji ga je i pomogao unijeti u kola hitne pomoći. Na žalost, tijekom drugog poluvremena stigla je tužna vijest iz bolnice kako je Oniya preminuo od zastoja srca. Nogometaš prije nije imao nikakvih problema, nekoliko dana ranije dobio je udarac u glavu, ali to nema nikave veze s tragedijom koja se dogodila naknadno. Osječani u T-Teamu inače o preminulom nogometašu govore samo u superlativima. Nazivaju ga “dobrim duhom momčadi”.

- Našoj tuzi nema kraja. Svaki je gubitak težak, ali kada na ovakav način ode sportaš, veliki čovjek i dobar momak koji se svima uvukao pod kožu, onda nam je svima još teže. Svi smo prazni. Ne možemo opisati koliko se svi osjećamo nemoćno. Otišao je divan dečko i pravi kapetan - napisao nam je Ivica Vranješ, pomoćni trener T-Teama nakon tragedije.

Oniya je nakon odlaska iz Nigerije tri sezone proveo u Nefčiju iz Bakua. Potom je sedam sezona igrao u uzbekistanskim klubovima Dinamo-Samargandu, Buxoru i Nefčiju Fergane, da bi ove sezone postao član T-Teama. Tijekom boravka u Uzbekistanu upoznao je i sadašnju suprugu s kojom ima trogodišnju kćerkicu. Osim njih, novcem zarađenim igrajući nogomet uzdržavao je i još desetak članova svoje uže obitelji. K.Lacković

Možda ste propustili...

POBJEDNICI MADRIDA DOBIT ĆE GOTOVO MILIJUN EURA

Donna u 1. kolu čeka kvalifikanticu

DOIGRAVANJE KOŠARKAŠA ZA ULAZAK PREMIJER LIGU

Riječanima prednost, Brokerima upozorenje

Najčitanije iz rubrike