Osijek
UPISI U SREDNJE ŠKOLE

Osmašima dostupno 3969 upisnih mjesta u 164 razredna odjela
Objavljeno 15. lipnja, 2015.

Ukupno je 3969 slobodnih mjesta u Osječko-baranjskoj županiji za upis u prvi razred srednje škole u 2015./2016. školskoj godini. Zainteresirani će se učenici moći upisati u jedan od 164 razredna odjela. Velika je novost da više nema “papirnatog” natječaja za upis u prvi razred, koji su županije redovito objavljivale u dnevnim novinama, pa tako i Osječko-baranjska županija u Glasu Slavonije. No, zato sve bitne informacije vezane uz upis sada učenici i njihovi roditelji mogu pronaći na mrežnim stranicama srednja.hr te na www.obz.hr, mrežnoj stranici Osječko-baranjske županije.

Potvrdila nam je to mr. sc. Dorotea Telarović, savjetnica za školstvo u Upravnom odjelu za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije: “Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je Pravilnik o elementima i kriterijima za izbor kandidata za upis u I. razred srednje škole i Odluku o upisu učenika u I. razred srednje škole u 2015./2016. školskoj godini. Izrađena je i publikacija Prijave i upisi u srednje škole za školsku godinu 2015./2016. - Idemo u srednju!, u kojoj učenici mogu pronaći najvažnije informacije o postupku prijava i upisa u srednje škole u školskoj godini 2015./2016., koji se provodi elektroničkim putem preko mrežne stranice: www.upisi.hr.

Savjetnica Telarović još je istaknula kako su Natječaji za upis u I. razred srednje škole i učeničke domove u školskoj godini 2015./2016., čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, dostupni na linkovima: Natječaji za upis u I. razred srednje škole u školskoj godini 2015./2016. srednjih škola čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, kao i Natječaji za upis učenika u učeničke domove čiji je osnivač Osječko-baranjska županija u 2015./2016. školskoj godini. Također, dostupni su na internet-stranicama srednjih škola i učeničkih domova Osječko-baranjske županije. V. Latinović

Sve su informacije o upisima u prvi razred srednje škole dostupne na internetskim stranicama srednja.hr i obz.hr

Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike