Regija
SVEČANA SJEDNICA NAŠIČKOG GRADSKOG VIJEĆA

Marcos Pejacsevich počasni građanin Našica
Objavljeno 12. lipnja, 2015.

Uoči blagdana sv. Antuna održana je svečana sjednica Gradskog vijeća. Nazočne je pozdravio predsjednik GV-a Josip Miletić, a potom i gradonačelnik Krešimir Žagar, koji je istaknuo da su Našice prekrasan grad, vrlo specifičan zbog svojih reljefnih i položajnih osobina, i upravo zbog toga izuzetno zahtjevan za održavanje i obnavljanje postojeće, kao i za izgradnju nove komunalne infrastrukture.

- Svakodnevno vodimo brigu o gotovo 17.000 svojih stanovnika, osluškujemo njihove probleme, ideje, potrebe i želje, ugrađujemo ih u proračunske stavke, pokušavajući svima njima ugoditi i učiniti ih tako aktivnim stanovnicima svoga naselja – rekao je, između ostalog, Žagar.

Okupljenima su se obratili i posebni savjetnik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović za ustavnopravna pitanja Vladimir Šeks i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić. Prilikom pozdravnog govora Šišljagić je istaknuo kako je potrebno zajednički nastupati kako bi se maksimalnim angažmanom ostvarili što bolji rezultati i osigurao novac za projekte te podigao životni standard u Našicama i Osječko-baranjskoj županiji. Svečanoj sjednici nazočili su i brojni dugi uglednici, među kojima članovi obitelji Pejacsevich iz Argentine i Austrije, predstavnici Argentinsko-hrvatske komore u Buenos Airesu, saborski zastupnik Tomislav Ivić, predsjednik i potpredsjednik Županijske skupštine, Antun Kapraljević i Goran Ivanović.

Dodijeljena su i javna priznanja Grada Našica. Povelju Počasni građanin grada Našica primio je Marcos Pejacsevich iz Buenos Airesa, a Nagradu za životno djelo Tihimir Maroević za pedagoški rad i stvaralački opus na području likovne umjetnosti i Ivan Katruša za 100 puta darovanu krv. Dobitnici Nagrade Grada Našica su vjeroučitelj Ivan Sporinski te višestruki darovatelji krvi Dragan Gužvić, Drago Majetić, Miroslav Mihić i Stanko Šundalić. Ovogodišnje Zahvalnice Grada otišle su u ruke Miri Kovač, za rad vezano uz Društvo Naša djeca, Maji Bošnjaković i Dijani Oross za nesebičan rad s djecom s poteškoćama, Dori Dvoržak i Josipu Ledinščaku za popularizaciju fotografije te Branki Hajek, Ljubici Husnjak, Ivici Gado, Valentu Kegleviću, Vinku Knihi, Dinku Kubali, Željku Malovčaku i Mariju Šusteku, višestrukim darovateljima krvi. U ime nagrađenih zahvalio je Marcos Pejacsevich.

- Puno hvala na toplim riječima. Ovo priznanje nije samo meni nego cijeloj obitelji Pejačević. Nakon 70 godina života biti ponovno u gradu u kojem sam rođen i biti imenovan počasnim građaninom za mene je osobito velika čast - istaknuo je Marcos Pejacsevich, koji je zahvalio gradonačelniku i Gradu na postizanju sporazuma oko vraćanja dvoraca.

U prigodnom programu nastupili su članovi mješovitog pjevačkog zbora HKD-a Lisinski Našice. S. Fridl

Možda ste propustili...

KURIOZITET IZ 1945. I VREMENA POMOĆI UNRRA-E

Snimka ratnoga bunkera u središtu Đakova u američkom vojnom arhivu

MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

Protiv nasilnika i gimnazijalci

BLAGDANSKI UGOĐAJ I U NAŠICAMA

Počinje Advent - nastupa Igor Delač

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KURIOZITET IZ 1945. I VREMENA POMOĆI UNRRA-E

Snimka ratnoga bunkera u središtu Đakova u američkom vojnom arhivu

2

POSJEĆENA DESTINACIJA

Pristup Vinskoj cesti pod blatom, nasut će kamen

3

NA AKTUALCU GRADSKOG VIJEĆA O SMJENAMA ČELNIH LJUDI GRADSKIH TVRTKI I USTANOVA

Juzbašić: Sve je prema zakonu, nitko nije potjeran na ulicu!