Učionica
TRIBINA I OKRUGLI STOL NA ODJELU ZA MATEMATIKU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Kako s diplomom do posla u IT-u?
Objavljeno 13. lipnja, 2015.

Je li uistinu IT sektor budućnost hrvatskog gospodarstva, kakve studente IT industrija želi i kako im hrvatska sveučilišta u tome mogu pomoći, te kako se studijski programi Matematika i računarstvo, te Financijska matematika i statistika uklapaju u širu sliku, pokušalo se doznati na tribini i okruglom stolu koji su 20. svibnja 2015. održani na Odjelu za matematiku Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku.

Glavni sudionici tribine bili su Bela Ikotić (Osijek Software City, Poduzetnički inkubator BIOS), Goran Bokun (Product Manager at Siemens Convergence Creators) i Krešimir Mlinarić, direktor tvrtke Adacta, Zagreb. Moderator tribine i okruglog stola bio je izv. prof. dr. sc. Domagoj Matijević. Svaki sudionik prezentirao je segment IT-a iz kojeg dolazi te istaknuo probleme i prijedloge kako naprijed. Nakon toga organiziran je kratki okrugli stol u kojem su studenti i nastavnici postavljati pitanja predavačima. Kroz raspravu koja se razvila dotaknuto je više aktualnih tema poput: uvođenje obveznog predmeta Informatika u osnovne škole, uloga informatike u srednjim školama, nedostatnost kvalitetnih programa u visokoškolskom obrazovanju iz područja interesantnih za IT sektor. Posebno je istaknuta kvalitetna suradnja Odjela za matematiku s IT tvrtkama iz Osijeka i Zagreba. Kao mjerljiv rezultat ostvarene suradnje Odjela s realnim sektorom istaknuto je da među studentima koji završavaju diplomski studij matematike na Odjelu za matematiku Sveučilišta u Osijeku gotovo da i nema nezaposlenih, a potencijalni poslodavci sve češće direktno kontaktiraju Odjel u potrazi za kvalitetnim i stručnim mladim ljudima. (Domagoj Matijević)

Možda ste propustili...

USPJEŠNO SUDJELOVANJE GRAĐEVINSKOGA I ARHITEKTONSKOG FAKULTETA OSIJEK NA 46. GRAĐEVINIJADI U BUDVI

Najbolji u znanju u kategoriji Mehanika tla i temeljenje

PREDSTAVNICI AFRIČKE OTOČNE NACIJE ODUŠEVLJENI ISTRAŽIVAČKIM KAPACITETIMA FAZOS-A

Izaslanstvo Sveučilišta na Mauricijusu u posjetu Osijeku

HATZ I FERIT OSIJEK ORGANIZIRALI TRIBINU „ICT U GOSPODARSTVU I NA SVEUČILIŠTU“

Postići što bolju usklađenost nastavnih programa s potrebama gospodarstva

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SVEUČILIŠTE U OSIJEKU KAO KREATIVNO SREDIŠTE

Kreativan pristup nastavnika i studenata popularizaciji znanosti s temom „Boje“

2

ODJEL ZA KEMIJU SVEUČILIŠTA U OSIJEKU

Jaka znanstvena djelatnost, brojne studentske aktivnosti i otvorenost za međunarodnu suradnju i mobilnost

3

DR. PETAR KAUKOV, REDATELJ I DOCENT NA ODSJEKU REŽIJE DRŽAVNE AKADEMIJE ZA KAZALIŠNU I FILMSKU REŽIJU U SOFIJI (BUGARSKA) TE SURADNIK AKADEMIJE ZA UMJETNOST I KULTURU U OSIJEKU

S kolegama iz Kazališta Virovitica i s osječke Akademije dijelim zajednički umjetnički jezik