Osijek
GLASOV PROJEKT ZAVRŠEN URUČENJEM NAGRADA LAUREATIMA

Najosmašica 2015. Matea
Arambašić iz OŠ Ljudevita Gaja
Objavljeno 11. lipnja, 2015.
Svi su kandidati izvrsni učenici i pobjeđivali su na mnogim natjecanjima

Dodjelom nagrada ovogodišnjim laureatima u Hotelu Osijek zaokružen je projekt Osječki osmaši 2014./2015., koji Glas Slavonije provodi već 12 godina. Jučerašnja svečanost okupila je 66 najboljih i najuspješnijih osmaša, njihove roditelje, ravnatelje, razrednike, profesore, stručne suradnike te predstavnike sponzora, partnere Glasa Slavonije u ovoj hvale vrijednoj tradicionalnoj akciji.

Uvertira u svečanost bila je pjesma Gimnazijalci, koju je izveo Andrej Dorić, učenik Treće gimnazije. Voditeljica programa Vita Guljaš, učenica 7. razreda OŠ “Tin Ujević”, podsjetila je da je sve počelo prije 12 godina, kada je Glas Slavonije izdao prvi godišnjak Osječki osmaši, s fotografijama učenika osmih razreda. Taj prilog bio je novina na hrvatskom novinskom tržištu i vrlo je lako pronašao put do srca čitatelja. No njegovu pravu vrijednosti današnji će osmaši otkriti za 10, 20 ili 30 godina, kada će im to biti nezaobilazan podsjetnik na najljepše životno razdoblje.

U ovogodišnjem godišnjaku “Osječki osmaši” predstavljeni su svi osmi razredi iz 29 osnovnih škola iz Osijeka, Višnjevca, Bijelog Brda, Tenje, Čepina, Vladislavaca, Dalja, Vuke, Laslova, Ernestinova, Josipovca i Antunovca. Svaki je razred izabrao svog kandidata za Najosmaša, a tih 66 kandidata za Najboljeg osmaša 2015. predstavilo se svojim životopisima. Svi su oni zaslužili pobijediti. Ocjene su im izvrsne, sudjeluju u školskim i izvanškolskim aktivnostima i pobjeđivali su na mnogim natjecanjima. Čitatelji Glasa Slavonije svojim su kuponima odlučili tko će od njih dobiti titulu Najosmaša.

Prvo je mjesto samo jedno, a ove je godine najbolja od najboljih Matea Arambašić, učenica 8.a razreda OŠ Ljudevita Gaja. Najosmašici 2015. vrijednu je nagradu, prijenosno računalo - dar Glasa Slavonije - uručio Vladimir Ham, zamjenik gradonačelnika. Uz to, Matea je dobila ulaznice za ZOO vrt za cijeli razred, koje joj je uručila Tatjana Elez, edukatorica iz ZOO vrta.

Drugo mjesto i bicikl, nagradu Jadranskog osiguranja, osvojila je Leonarda Perić iz 8.a OŠ “Grigor Vitez”, a uručio ju je Igor Bogdanović, direktor prodaje Jadranskog osiguranja - Podružnice Osijek. Treću nagradu, tečaj engleskog jezika u Pučkom otvorenom učilištu Osijek, osvojila je Lucija Nikić iz 8.a razreda OŠ Antuna Mihanovića, a nagradu je uručila prof. Tatjana Mioković, voditeljica Škole stranih jezika i obrazovanja odraslih u POU Osijek. Četvrto mjesto osvojio je Fran Mihajlović, učenik 8.b iz OŠ Vijenac, a nagrađen je sunčanim naočalama Pepe Jeans, dar Optike Babić, koje mu je uručila Ivana Kainz, grafička urednica Glasa Slavonije. Ona je uručila i nagradu za peto mjesto, koje je osvojio Luka Marković-Đurin iz 8.b OŠ Ljudevita Gaja, a nagrada je darovni paket u vrijednosti od 500 kuna, sponzora Školske knjige.

Šesta je nagrada pripala Petri Lucić, učenici 8.a razreda OŠ “August Šenoa”, a riječ je o šivanju svečane haljine po mjeri, koju je uručila Mirna Gvajdek, dizajnerica iz La Spose. Sedma nagrada, darovna kartica s pločicom od pola grama 24-karatnog zlata, koju daruje Auro Domus, pripala je Arti Jahaj iz 8.a razreda OŠ Vijenac. Osmu nagradu osvojila je Matea Kuleš, učenica 8.c razreda OŠ Ivana Filipovića, a devetu nagradu Klara Jurišić, učenica 8.b razreda OŠ Tin Ujević. Obje su dobile lančić s privjeskom koji daruje Argentum. Desetu nagradu, pretplatu na dnevne novine Glas Slavonije, osvojila je Nora Grevinger iz 8.b OŠ “Josipovac”. Tim je učenicima nagrade uručio Mario Mihaljević, glavni urednik Glasa Slavonije.

Osmašima je čestitao Ivan Šimić, predsjednik Uprave Glasa Slavonije d.d., istaknuvši kako je zadaća Glasa Slavonije promovirati u svojim izdanjima mlade darovite ljude. Čestitao im je i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham, koji je poručio osmašima da ustraju na svojoj izvrsnosti i tako zajamče budućnost našem gradu.

Svi ovogodišnji kandidati za najosmaša imaju priliku sudjelovati u zajedničkoj akciji Gaudeamusa i Glasa Slavonije, a jedan će osvojiti stipendiju za četverogodišnje školovanje u privatnoj gimnaziji Gaudeamus. Nakon prezentacije Gaudeamusa o tome je govorio Saša Šakić, razvojni menadžer gimnazije Gaudeamus, koji je osmašima poručio da je najvažnije da pronađu sebe i rade na razvoju svojih kompetencija.

U glazbenom dijelu programa nastupila je Ozana Prisuda, osmašica iz OŠ “Tin Ujević”, a na kraju programa svih desetero nagrađenih dobilo je poklon-pakete tvrtke Kraš. Darove im je uručio Ivan Šimić, predsjednik Uprave Glasa Slavonije.

Vesna LATINOVIĆ
Matea voli čitati, pjevati i družiti se s prijateljima

Najosmašica Matea Arambašić odlična je učenica, sudionica brojnih natjecanja, a na likovnom natječaju Francuske alijanse osvojila je prvo mjesto. Aktivna je u zboru, voli čitati, gledati filmove, družiti se s prijateljima, a želi upisati Jezičnu gimnaziju.

“Sretna sam što sam upravo ja izabrana za Najosmašicu. Za moj uspjeh zaslužni su i roditelji i nastavnici, pa im na tome zahvaljujem. Stignem se baviti svim tim aktivnostima, jer dosta naučim slušajući u školi, pa kod kuće samo ponovim gradivo”, kaže ta odlikašica.

Ponosna je i sretna njezina majka Suzana, koja kaže da je Matejina sestra prije dvije godine osvojila drugo mjesto u Glasovu projektu Najosmaši.

zahvala gradu i sponzorima

“Zavaljujemo Gradu Osijeku na podršci, svim sponzorima na vrijednim nagradama, a oni su: Jadransko osiguranje, Pučko otvoreno učilište u Osijeku, Optika Babić, Školska knjiga, La Sposa, Auro Domus, Argentum, Kraš, Unikom i Gaudeamus, kao i Hotelu Osijek, koji je sjajan domaćin ovogodišnje svečanosti”, rekao je Mario Mihaljević, glavni urednik Glasa Slavonije. Dodajmo da je prilog Osječki osmaši uredila Ivana Rab-Guljaš, fotografije potpisuju Gojko Mitić i Josip Šeri, za grafički je dizajn zaslužna Ivana Kainz, a za prijelom Ivan Horvat.

LJILJANA MANCE

ravnateljica OŠ “Grigor Vitez”

Naša učenica Leonarda Perić osvojila je drugo mjesto, što je veliko priznanje ne samo njoj nego i našoj školi. To nam je druga Najosmašica, što nam mnogo znači. Ovaj je projekt Glasa Slavonije poticajan za učenike, što je iznimno važno.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike