TvObzor
HRT 1: NOVA SERIJA

Udovac - istinita priča o zloglasnom ubojici
Objavljeno 12. lipnja, 2015.
Malcolm Webster po zanimanju je medicinski tehničar te naizgled savršeni džentlmen. Komunikativan je, pristojan i šarmantan, što mu otvara sva vrata, a napose kod žena

Ubojstvo, pokušaj ubojstva i bigamija samo su dio zapleta nove serije "Udovac", koju će gledatelji od 14. lipnja moći pratiti na programu Hrvatske televizije. Snimljena je prema stvarnim događajima, priči o zloglasnom ubojici žena Malcolmu Websteru. Ovaj beskrupulozni zločinac i ubojica vjenčao se nizom žena, koje je zatim planirao ubiti da bi prikrio dugove i unovčio njihovu policu životnog osiguranja.

Malcolm Webster (Reece Shearsmith) po zanimanju je medicinski tehničar te naizgled savršeni džentlmen. Komunikativan je, pristojan i šarmantan, što mu otvara sva vrata, a napose kod žena. Godine 1993. ženi se prvom žrtvom Claire Morris (Sheridan Smith). No, samo godinu poslije vjenčanja iz snova Claire je mrtva - navodno je poginula u tragičnoj automobilskoj nesreći. Nitko nije znao da je Webster cijelo vrijeme u braku ženi tajno davao sedative. Činio je to kako ga ne bi ispitivala o sumanutom trošenju i sve većim dugovima. No, vjerovnici su ga pritiskali i odlučio je otići korak dalje - jednom je zauvijek ušutkati. Ubio ju je insceniranom automobilskom nesrećom, unovčio životno osiguranje te tako riješio financijske probleme.

Četiri godine poslije opet siromašni Webster stvara novi život na Novom Zelandu. Ima novu ženu Felicity Drumm (Kate Fleetwood), no stare navike teško nestaju i kad treba naći novac za kuću iz snova koju njegova odabranica priželjkuje, Webster se vraća starim aktivnostima. Počinje Felicity davati sedative. Kad je to ne odvrati od želje za novim domom, odluči kako je došlo vrijeme da je snađe ista sudbina kao Claire. No, Felicity čudom preživi drugu automobilsku nesreću koju je Webster inscenirao te s ocem i sestrom počne istraživati njegovu prošlost. Webster nestaje i počinje novi život u Škotskoj. Autori scenarija su Jim Barton i Jeff Pope, a redatelj Paul Whittington.

NEDJELJA, 14.6, 21.44

Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

PORTRET GLUMCA KOJI JE RUŠIO HOLIVUDSKE STEREOTIPOVE

Jack Lemmon: Profesionalac nad profesionalcima

Najčitanije iz rubrike