Mozaik
BILJANA IKIĆ IZ VUKOVARA MEĐU 5 NAJLJEPŠIH

Obrazovanje je jako važno i
najbolja nagrada za Miss Universe
Objavljeno 11. lipnja, 2015.
Ovo je jedno predivno iskustvo koje ću pamtiti cijeli život

Vukovarka Biljana Ikić bila je jedina iz Slavonije i Baranje koja se natjecala na ovogodišnjem izboru za Miss Universe Hrvatske.

Na finalnom izboru koji je održan prošlog vikenda u Zagrebu Biljana je prošla do samog kraja i našla se među pet najljepših u Hrvatskoj. Iako je kruna Miss Universe Hrvatske otišla u ruke Splićanke Barbare Ljiljak, lijepa Slavonka je i te kako zadovoljna svojim uspjehom na izboru. Tim povodom smo porazgovarali s njom, pa je upravo ovo njezin prvi intervju u karijeri.

Kako to da si se prijavila za izbor Miss Universe?

- Na izbor za Miss Universe Hrvatske sam se prijavila jer je to najprestižniji izbor u Hrvatskoj. Velika mi je želja bila predstavljati Hrvatsku te se i tamo što bolje plasirati. Titula omogućava putovanja po svijetu, upoznavanja novih ljudi te mnoštvo raznih aktivnosti poput humanitarnih akcija, što je jako pohvalno za organizaciju. Osim toga, poslovne ponude su uvijek tu. Primjerice prošlogodišnja je Miss Universe Hrvatske, Ivana Mišura, snimila nekoliko modnih editorijala i kampanji.

Jesi li već bila na izborima ili ti je to prvi put?

- Prvi put sam se prijavila na izbor ljepote ove godine jer mi je to bila jedna od najvećih želja te mi je, iskreno, za takav korak trebalo skupiti puno hrabrosti.

Baviš li se manekenstvom?

- Ne bavim se manekenstvom, ovo je bio prvi izlazak pred toliko publike, ali osjećala sam se kao da to radim cijeli život. Trema me pratila prije svakog izlaska, ali kada sam se pojavila na pozornici, potpuno je nestala.

Kako ti se svidio izbor, je li bilo onako kako si zamišljala?

- Izbor mi se svidio jer je organizacija bila odlična: omogućili su nam u svakom trenutku sve što nam je potrebno. Smještajem sam jako zadovoljna. Esplanada, Radisson Blu i Westin su prekrasni hoteli. Svaka djevojka koja se prijavi na izbor nada se pobjedi, ali naravno, ponosna sam i na ulazak u top 5, ipak nas je bilo više od 400.

Budući da je nagrada za Miss Universe školovanje, je li ti i to bio poticaj za prijavu?

- Nagrada za Miss Universe Hrvatske je stipendija u vrijednosti do 20.000 eura na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa (ZŠEMU), što mi je bila, moram priznati, jako velika motivacija. ZŠEM je jedini u Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi koji ima prestižnu AACSB akreditaciju, najšire mogućnosti međunarodne razmjene i sustavnu pomoć pri zapošljavanju. Smatram da je obrazovanje jako važno u životu te je to najbolja nagrada koju Miss Universe može dobiti. Također sam se iznenadila s kojom pozitivnošću i ljubaznošću pristupaju predstavnici fakulteta.

Čime se baviš i kakvi su ti planovi za budućnost?

- Trenutno sam na 3. godini na Pedagoškom fakultetu u Somboru. Volim raditi s djecom. Smatram da je to jedan od najboljih poslova jer jedino u tom poslu možete vidjeti iskrene dječje osmijehe svaki dan. Biti učiteljica nikada nije monotono i najvažnije je da djeci pokažete prave ljudske vrijednosti kao što su jednakost i poštovanje. Hobiji su mi također raznovrsni, volim da mi se dani razlikuju.

Što ti je bilo najzabavnije, a što najteže na izboru?

- Na pripremama je bilo mnogo zabavnih događaja, ali izdvojit ću dio kada smo vježbali s Renatom Sopek jer sam se mučila pola vježbi da odradim kako treba (smijeh). Najteži mi je definitivno bio prvi izlazak, jer me strah bilo da ću završiti na podu zajedno s dnevnim lookom.

Što bi poručila djevojkama koje žele krenuti tvojim stopama?

- Poručila bih svim djevojkama koje ispunjavaju kriterije za Miss Universe Hrvatske da se prijave jer nemaju što izgubiti, to je jedno predivno iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život.

Koje iskustvo s izbora smatraš najvrjednijim?

- Najvrjednijim iskustvom smatram to što sam skupila hrabrosti, prijavila se te dobila jako veliku motivaciju da u životu pokušam ostvariti sve svoje ciljeve.

Tanja KVORKA

DOBILA SAM

JAKO VELIKU MOTIVACIJU DA U ŽIVOTU POKUŠAM OSTVARITI SVE SVOJE CILJEVE.

Najčitanije iz rubrike