Mozaik
SPOT U SIKIREVCIMA ZA BORBU PROTIV KARCINOMA

Devet tamburaških diva
otpjevalo “Moja drugo”
Objavljeno 10. lipnja, 2015.
Koncert će se održati 22. lipnja u Đakovu, s početkom u 20 sati

Nakon što su u studiju producenta Tihomira Ivanetića (Ivanetić Sound) u Strizivojni snimile nosač zvuka u kojem uvodne stihove govori Anja Šovagović, dive tamburaške glazbe: Marija Pavković Snaša, Blanka Došen, Marta Nikolin, Vera Svoboda, Cecilija Rudić, Vlatka Kopić Tena, Viktorija Kulišić Đenka, Sanja Hajduković i kraljica sevdaha Hanka Paldum, u Sikirevcima su snimile spot za pjesmu „Moja drugo“, koju potpisuju Janja Glavačević i Janja Raguž.

Riječ je o velikoj akciji koja nosi naziv „Žena ženi“, a gdje su se najpoznatije žene tamburaške scene ujedinile u jedinstveni band aid, a na što ih je potaknula bolest njihove “druge” s estrade, Marije Pavković Snaše, koja je oboljela od karcinoma dojke.

U širokom šokačkom dvorištu obitelji Peharda okupila se proteklog vikenda ženska tamburaška svita, a vrijedne žene iz udruge Sikirevački motivi priredile su štirkana bijela narodna ruha kako bi pjevačice odjenule u tradicijski štih. Kamere se prihvatio u zadnje vrijeme jedan od najpoznatijih tvoraca glazbenih spotova Mario Šulina (produkcija Nova). Set snimanja bio je šokački štagalj prepun sijena, na kojem druge sjede i prisjećaju se svoje mladosti. Kako je došlo do ove inicijative pojašnjava producent Tihomir Ivanetić.

- Deset žena je u ovoj pjesmi s Anjom koja recitira uvodne stihove. Svatko je imao svoju dionicu, a refren su otpjevale zajedno. CD s jednom pjesmom 'Moja drugo' izdaje Croatia Records, a spot koji se snimao u Sikirevcima bit će premijerno prikazan na CMC-u. Što reći? Teško je bilo što govoriti, tko god posluša pjesmu, ne može a da ne zaplače. Danas se radi puno pjesama koje samo prođu pokraj vas, to nije slučaj s ovom. Ona jednostavno izaziva emocije kod svih koji su je poslušali. Moram reći da su čitavu ovu akciju pokrenuli Marijana Duler i Branko Uvodić s HRT-a, a meni je povjeren dio produkcije koji inače radim, odnosno audioprodukcija i tonska produkcija. Kruno Dražić je aranžirao i odsvirao tambure, vizualni dio je produkcija Nova - kazao je Ivanetić.

Viktorija Kulišić Đenka osvrnula se i na dolazeći koncert koji će se održati 22. lipnja u Đakovu, s početkom u 20 sati.

– Koncert se zove 'Žena ženi', ali nama je u prvom planu Marija s obzirom na to da je naša prijateljica i kolegica i svi smo se vrlo rado odazvali. Predivno je ako nekomu možemo pomoći svojim glasom, bar minimalno da otpjevamo dva reda. Na kraju smo dobili jednu predivnu pjesmu, predivnu priču, prepunu emocija. U ovoj priči može se pronaći svaka žena, ali mi smo u srcu prvo imale Mariju - kazala je Đenka. Cecilija Rudić također ističe kako se rado odazvala pozivu na sudjelovanje u pjesmi i spotu.

– Nažalost, ova bolest i pošast koja vlada postala je nešto normalno i prisutno, puno žena se s time bori. Mislim da je ovo jedan mali dio, način, na koji mi možemo pomoći, ali tek ćemo raditi i djelovati, bilo da su u pitanju neki koncerti, bilo da su tantijemi koji će biti odrađeni baš za humanitarnu akciju koja će pomoći svim ženama, svima oboljelima kako bi imali dostojanstven život i što lakše se borili s bolestima koje su ih snašle - kazala je Cecilija.

U organizaciji čitavog događanja rukave je zasukala Mara Živković, koja je zahvalila svim sudionicima. Organizaciju koncerta potpisuje Radio Đakovo, a pokroviteljstvo Grad Đakovo. Vidljivo dirnuta bila je i Marija Pavković Snaša, koja je zahvalila svojim drugama na svemu što za nju čine, ali i za sve one čiju svijest o ovoj opakoj bolesti tek treba probuditi.

Maja MUŠKIĆ
Među tamburaškim divama i kraljica sevdaha

Svoju dionicu u pjesmi otpjevala je i kraljica sevdaha Hanka Paldum, koja je iz Sarajeva došla u Sikirevce na snimanje spota.

- Meni je na neki način teško i teško je reći da mi je zadovoljstvo što sam se odazvala da sudjelujem u ovoj lijepoj, ljudskoj, plemenitoj priči. Međutim, to je nešto što zapravo uvijek trebamo imati na umu, nikad se ne zna što koga može stići ili nekoga našeg najbližeg. Zbog toga se odazivam na sve akcije, gdje god mogu dati bilo kakav doprinos da se svijest ljudi na neki način digne na višu razinu. Nažalost, često neke stvari ostanu unutar jednog bića i ono se samo s tim bori. Rijetko se to plasira van, rijetko dijele tu borbu s drugima. Cilj je ovoga podići svijest svih, bez obzira na to kojeg su spola - kazala je Hanka Paldum.

Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

NAJBOLJA ŠKOLA ANIMACIJE ANIMAFESTA 2024

Nagrada školi La Poudriere

Najčitanije iz rubrike