Kultura
GLAZBENA ŠKOLA JOSIPA RUNJANINA

Klavirski koncert Tihane Dovhanj kao melem za dušu i srce
Objavljeno 6. lipnja, 2015.

VINKOVCI-U dvorani Glazbene škole Josipa Runjanina u Vinkovci, posjetitelji su mogli poslušati jedan zaista lijep koncert Tihane Dovhanj na klaviru.

Na ovom koncertu koji je zagrijao dlanove vinkovačke Koncertne dvorane mogli smo poslušati djela J.S.Bach: Preludij i fuga u h-molu, DTK 2 L.van Beethoven: Sonata u Es-duru, op. 27 br. 1, Quasi una fantasia A.Skrjabin: Etida u dis-molu, op. 8 br. 12 F.Schubert: Mučki trenutak 3 i 4, op. 94 S.Rachmaninov: Muzički trenutak 3 i 4, op. 16 B. Papandopulo: Studija br. 7, Tempo di blues

Kad govorimo o ovoj uistinu talentiranoj djevojci, možemo reći da gdje god je nastupala uvijek je plijenila pažnjom, jer njene izvedbe su kao melem za dušu i srce.

''Koncert je bio još jedno lijepo iskustvo. Uvijek se lijepo vratiti kući i svirati u staroj dvorani i pred dragim ljudima kojima zahvaljujem što su došli. Nadam se da je publika uživala koliko sam i ja.'', istaknula je Tihana Dovhanj, pod puno emocija nakon održanog koncerta u svom rodnom gradu.

Tihana Dovhanj rođena je 27.7.1994. u Vinkovcima gdje je završila Osnovnu i srednju glazbenu školu Josipa Runjanina.Trenutno je studentica 2.godina klavira na Muzičkoj akademiji u klasi profesora Dalibora Cikojevića. Sudjeluje na natjecanjima, koncertima, festivalima, smotrama, seminarima, od kojih su bitniji: Seminari predavača (profesora): Jakše Zlatara, Srđana Filipa Čaldarevića, Konstantina Krasnitskog , Konstantina Bogina, Nine Patarčec, Dalibora Cikojevića, Rubena Dalibaltayana, Grigory-a Gruzmana i drugih. Također sudjeluje na 49. i 53. glazbenom tjednu Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku, 1. Županjskim glazbenim večerima, Festivalu mladih pijanista u Varaždinu, Međužupanijskim smotrama mladih pijanista u Slatini, danu grada Vinkovaca. Sudjeluje na 47.,49., 51. i 53. regionalnom Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa na kojima osvaja I. nagrade, te na 47., 49., 51. i 53. državnom Hrvatskom natjecanju u Dubrovniku osvaja III. i tri II. nagrade. Sudjeluje u poluzavršnici međunarodnog natjecanja glazbene mladeži za XVIII. Lions grand prix u Rijeci, na 1.međunarodnom klavirskom natjecanju “Aci Bertoncelj“ u Velenju, 50. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe, komorni sastavi, u Opatiji, 8. međunarodnom natjecanje za mlade pijaniste EPTA u Osijeku.

Dobitnica je tri nagrade Lions kluba za najbolju učenicu Srednje glazbene škole Josipa Runjanina. Na Akademiji je odlična studentica, te prima Stipendiju grada Vinkovaca, a na kraju treba dodati da je uspješno završila Gimnaziju M.A.Reljković u Vinkovcima.

Mario Kokaj

Možda ste propustili...

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Belom Manastiru

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

Najčitanije iz rubrike