Osijek
OSJEČANI U DUBLINU ZATRAŽILI DIREKTNU LINIJU

Ryanair ne vidi isplativost
uvođenja linije Osijek - Dublin
Objavljeno 5. lipnja, 2015.

Velik broj Osječana, koji je trbuhom za kruhom i u nedostatku posla u domovini krenuo put Irske i mjesto pod suncem pronašo u Dublinu i Irskoj, pokrenuo je ovih dana zanimljivu inicijativu, kojom žele pridonijeti uvođenju redovite avionske linije Dublin - Osijek.

- Prije nekoliko dana poslao sam mail Ryanairu i rekao da sam Osječanin u Dublinu koji se nada mogućoj liniji Osijek - Dublin te da je samo jedna njihova linija za Osijek, tj. London jako dobro popunjena i da bi im ova linija bila još rentabilnija. Zahvalili su mi na odvojenom vremenu i rekli da trenutno traže nove linije te da će moj mail završiti na pravoj adresi - objašnjava začetnik ove inicijative Leopold.

Leopold dodaje i kako su se javili i upravi Zračne luke Osijek i očekuju i njihov odgovor. No, konkretan odgovor o mogućnosti uvođenja ove linije za naše iseljenike potražili smo i sami od direktora ZLO-a Domagoja Marinića.

- Osobno sam razgovarao s ljudima iz Ryanaira i koliko god naši Osječani mislili da ova linija ima potencijal, to nije procjena struke. Naime, procjenjuje se da je u Irskoj 1000 do 2000 Osječana, pa neka ih je i 5000, treba znati da jedna ljetna linija traje od ožujka do listopada. Rynair bi ponudio avion sa 189 sjedala, a to je za cijelu sezonu oko 22.000 mjesta. E, sad kažemo li da je tamo samo nekoliko tisuća Slavonaca, onda je zakonom jednostavne matematike jasno da bismo teško prodali 22.000 mjesta za let u Dublin. London je druga priča, on je turistička destinacija, u njega idu i poslovni ljudi te oni kojima je London samo transfer za dalje i to se uspije popuniti, ali Dublin teško. Sada imamo određene pregovore s tvrtkom Sea Air o eventualno rjeđim letovima u kraćoj sezoni, ali to su tek razmišljanja - komentirao je inicijativu direktor Marinić.

Nefreteta Z. EBERHARD

Procjenjuje se da je u Irskoj do 2000 Osječana, što je nedostatno da popuni sezonski let s 22.000 mjesta

Domagoj Marinić

direktor Zračne luke Osijek

Koliko god naši Osječani mislili da ova linija ima potencijal, to nije procjena struke

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana