Sport
KADETI CIBALIJE

Iz Škole nogometa “Mravunac - Fegeli” danas ima igrača u Atletico Madridu, Fiorentini...
Objavljeno 29. svibnja, 2015.

VINKOVCI - Ni drugu sezonu zaredom kadetska momčad Cibalije nije uspjela osvojiti Kup Hrvatske. I drugi su put poraženi od istog protivnika, vršnjaka iz zagrebačkog Dinama. Prošle su godine Vinkovčani više namučili Zagrepčane jer su finale izgubili tek poslije izvođenja jedanaesteraca, nakon regularnih 2:2. Ovo finale bilo je manje zanimljivo budući da su igrači Siniše Sesara u susret ušli previše ukočeno i uplašeno. Rezultat je toga konačnih vrlo uvjerljivih 3:0 za Dinamo.

- Osim što je Dinamo bolja momčad od nas, jer imaju čak 13 reprezentativaca u tom uzrastu, moji igrači nisu odigrali ništa od onoga što smo se dogovorili. Ušli su previše bojazno u susret i s prevelikim grčem. Očito su izgorjeli kada su istrčali na teren vidjevši dekor na tribinama i moćnog protivnika. Ovo je nama prva ovako teška utakmica u sezoni, a oni su odigrali takvih utakmica jako puno. Uz to odigrali smo susret na glavnom terenu gdje se moja momčad nije mogla snaći, da smo bar još koji susret odigrali, možda bi bilo bolje. Ipak ne mogu zamjeriti ni jednom igraču, premda sam se iznenadio koliko su neki igrači podbacili, a bili su među najboljima u momčadi - pričao je Sesar.

Uz ove podatke spomenimo kako Dinamo u prvenstvu nije izgubio ni jedan bod, a nakon 30 prvenstvenih utakmica i maksimalnog broja bodova ima impozantnu gol-razliku od 100:15. Teško je bilo Vinkovčanima igrati protiv takve momčadi, pa makar se igralo i u Vinkovcima. Ovu kadetska momčad koju je u 23. kolu preuzeo Siniša Sesar, vodili su i Nenad Lušić te Hrvoje Bušić. Sva trojica su utkali svoj udjel u uspješnost kadetske momčadi, koja se trenutno nalazi na sedmom mjestu tablice Prve HNL za kadete s osvojena 43 boda i najuspješnija su momčad drugoligaša, koja je iza sebe ostavila kadetske momčadi prvoligaša Splita, Slaven Belupa, Istre 1961 i Zadra te sve ostale drugoligaške i niželigaške momčadi. Ovim uspjesima kadeta još jednom se potvrdila uspješnost rada škole nogometa Mravunac-Fegeli, koja svake godine izbacuje kvalitetne igrače, koji potom završavaju u seniorskoj momčadi, ali i svim niželigaškim momčadima u okruženju. Naravno, ne treba zaboraviti odlaske u najkvalitetnije momčadi. Igrača poniknulih u Cibalijinoj školi nogometa danas ima u Dinamu, Atletico Madridu, Fiorentini... Zanimljivo je da od 22 igrača koji su participirali u ovosezonskom natjecanju njih 13 ima stipendijske ugovore, a još nekoliko njih će uskoro potpisati svoje prve ugovore. Već u sljedećoj prvenstvenoj drugoligaškoj sezoni veću bi minutažu mogla dobiti dva najistaknutija kadeta, Marko Martinković i Zdravko Simonović, dok će zasigurno još dvojica-trojica trenirati u seniorskoj momčadi i možda upisati svoje prve minute za prvu momčad. A. Grgić

KADETI CIBALIJE U SEZONI 2014/2015.

Damjan Vojnić, Dominik Bertić, Petar Rubić, Ivan Drljo, Anto Maskaljević, Tomislav Adžaga, Luka Kukrika, Antun Svetić, Marko Martinković, Zdravko Simonović, Marko Mlakić, Kristijan Pavičić, Petar Duje Berač, Dominik Horvat, Dominik Dogan, Marijan Oršolić, Martin Božić, Domagoj Lajtman, Krisijan i Marko Augustinović, Tvrtko Bosančić, Filip Mutavčić.

REZULTATI UTAKMICA KADETA U KUPU

Suhopolje - Cibalia 0:7, Cibalia - Hypo limač 4:2 penali(0:0), Cibalia - Istra 1961 1:0, Zadar - Cibalia 0:1, Cibalia - Zadar 0:0, Cibalia - Dinamo 0:3.

Pehar mlađim pionirima

Uoči finalne utakmice Kupa kadeta mlađim pionirima HNK Cibalia uručen je pehar za osvojeno prvo mjesto u 1. kvalitenoj ligi Slavonije i Baranje, pehar je u ime HNS-a uručio regionalni instruktor Petar Krpan. Mlađe pionire kroz sezonu je vodio trener Nenad Lušić.

Lista strijelaca

Marko Martinković (12 pogodaka), Marko Mlakić (5), Dominik Horvat i Antun Svetić (po tri), Tomislav Adžaga, Luka Kukrika, Domagoj Lajtman, Marijan Oršolić i Zdravko Simonović (dva), te Kristijan Augustinović, Filip Mutavčić i Kristijan Pavičić (1).

Najčitanije iz rubrike