Regija
OBNOVA IGRALIŠTA NAŠIČKE SREDNJE ŠKOLE

Od potrebnih 2,3 milijuna kn do sada
je za početak osigurano oko 800.000 kn
Objavljeno 29. svibnja, 2015.

NAŠICE - Uklanjanjem vode, korova i sloja zarasle i osušene trave s oštećene asfaltne površine, Udruga Otvoreno srce jučer je simbolično počela s radovima na igralištu Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice u sklopu projekta ''Ne dokolici, da sportu!''. Na simboličnom početku obnove srednjoškolskog igrališta, projekta vrijednog oko 2,3 milijuna kuna, bili su članovi Udruge Otvoreno srce, izaslanik Osječko-baranjske županije i Grada Našica Hrvoje Šimić, predstavnici Odjela INA-volonteri, Odjela prevencije PU osječko-baranjske i Policijske postaje Našice, ekipa RK NEXE, te djelatnici i učenici škole. Simboličnom označavanju radova, prethodila je prezentacija dosadašnjih aktivnosti u realizaciji projekta u višenamjenskoj dvorani škole.

Voditelj udruge Otvoreno srce Anđelko Cvijetović rekao je da se inicijativa o obnovi igralište pojavila prije godinu i pol dana i da je do sada osigurano oko 800.000 kuna.

- Uspjeli su zajednički sastanci s gradonačelnikom Krešimirom Žagarom, dožupanom Draganom Vulinom i pomoćnicom ministra obrazovanja Sabinom Glasovac oko financiranja. Hvala svima koji su prepoznali naš dosadašnji rad. Ovim događajem želimo potaknuti lokalnu zajednicu da se uključi i da nam pomogne u realizaciji projekta jer nismo namaknuli novac koji nam je potreban - rekao je Cvijetović. On je podcrtao da je Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice s 1300 učenika najveća u Hrvatskoj, a nema osvijetljeno vanjsko igralište.

- Ova škola zaslužila je novo moderno igralište i želimo, kada radovi budu gotovi, vidjeti rukometaše, košarkaše, odbojkaše i atletičare. To je pozitivna stvar za cijeli naš grad - napomenuo je Cvijetović.

Hrvoje Šimić naglasio je važnost realizacije inicijative Udruge Otvoreno srce, koju je, kako je rekao, prepoznala i Županija te osigurala 500.000 kuna za prvu fazu. Doprinos obnovi igrališta, dodao je Šimić, dao je i Grad Našice koji je uspio osigurati 50.000 kuna. Osim Županije i Grada, projekt je podržalo i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa, koje je za opremanje igrališta spremno izdvojiti oko 250.000 kuna. Odjel INA-volonteri projekt sponzorira s 15.000 kuna, a jučerašnji dolazak njihovih predstavnika iskorišten je za simboličan početak radova na srednjoškolskom igralištu.

- Želimo da projekt uspije i da što više vremena provodite na školskom igralištu koje će vas odvesti u neke nove dimenzije. Nadam se da ovo nije kraj naše suradnje – rekao je predstavnik Odjela INA-volonteri Neven Poklepović.

Na kraju je ravnatelj škole Željko Filjak zahvalio svim sufinancijerima koji su prepoznali važnost projekta te pozvao ostale čimbenike da se uključe u obnovu igrališta koje će omogućiti dostojno bavljenje sportom i rekreacijom.S.Fridl

Možda ste propustili...

ZAVIČAJNI KLUB "GACKA"

Bizovački Ličani u KD-u Lisinski

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike