Kultura
19. KVIRINOVI POETSKI SUSRETI

Delimiru Rešickom Plaketa sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu
Objavljeno 29. svibnja, 2015.

SISAK - Osječki književnik Delimir Rešicki dobitnik je ovogodišnje Plakete sv. Kvirina za ukupan doprinos hrvatskom pjesništvu, a Nagradu za najbolju knjigu poezije autora do 35 godina dobila je pjesnikinja Nataša Nježić za knjigu poezije “Soba 99” (Naklada Đuretić, 2015.).

Matica hrvatska Sisak devetnaestu godinu zaredom organizira manifestaciju Kvirinovi poetski susreti, a ove će se godine kroz nekoliko sadržaja u dva dana, 5. i 6. lipnja, sisačkoj publici predstaviti dvadesetak renomiranih pjesnika iz Hrvatske. Susreti počinju tradicionalnim predstavljanjem laureata i dodjelom nagrada.

Delimir Rešicki rođen je 1960. u Osijeku. Poeziju, prozu, književnu kritiku i esejistiku, kao i medijsku publicistiku, počeo je objavljivati početkom osamdesetih godina u svim važnijim hrvatskim časopisnim i drugim publikacijama. Prevođen je na brojne jezike - njemački, engleski, talijanski, francuski, švedski, španjolski, mađarski, poljski, slovački, ruski, bugarski, makedonski i slovenski. Pjesničkim, proznim i esejističkim tekstovima zastupljen je u brojnim antologijama, pregledima i panoramama suvremene hrvatske poezije, proze i esejistike, kao i u nekoliko internacionalnih antologija i pregleda europske i svjetske poezije. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada.

Nataša Nježić rođena je 1980. u Banjaluci. Završila je gimnaziju u Sisku i diplomirala na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivala je poeziju u časopisima Poezija, Riječi, Zarez, u Zborniku Mlada sisačka poezija. Autorica je zbirke poezije Srebrna ljuljačka (Matica hrvatska Sisak, 2010.).

O nagrađenima odlučio je žiri - Krešimir Bagić, Davor Šalat, Đurđica Vuković i Darija Žilić. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

NIZ PRIGODNIH SADRŽAJA ZA ODRASLE I DJECU

Dan muzeja u Vukovaru

NIVES OPAČIĆ PREDSTAVILA KNJIGU “ZAVRŠNE RIJEČI, IPAK”

Ako posvetite dio svoga vremena čitanju, bit ćete sasvim sigurno obogaćeni

U OSJEČKOM ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Nastupit će Golden Strings Orchestra

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADSKI MUZEJ VUKOVAR

Izloženi radovi s EU projekta ”FoTo Muzej”

2

NAKON PREKINUTOG 5. FILMSKOG FESTIVALA GLUMCA

Dodijeljena dva Vinkovačka Oriona

3

MLADI PIJANIST IZ VOĆINA NIŽE USPJEHE I NAGRADE

Damjan Krupa: Bavit ću se glazbom, za sad je u prvom planu kompozicija