Osijek
ROŠTILJADA OKUPILA VIŠE OD TRI TISUĆE STUDENATA

Raspoloženi studenti maštovitim roštiljima pomogli bolesnoj djeci
Objavljeno 29. svibnja, 2015.

Kao i prošle godine u ovo vrijeme, studentski zborovi pet fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera i Campus Caffe organizirali su studentsku Campus roštiljadu na velikoj livadi ispred Poljoprivrednog fakulteta. Roštiljada je i ovaj put bila humanitaranog karaktera.

- Na ovu, treću zaredom Roštiljadu dolazak je prijavilo oko dvije tisuće studenata, no s obzirom na odličan odaziv već od samog početka Roštiljade, očekujemo da će nas biti više od tri tisuće – kaže Dalibor Tufeković, predsjednik Studentskog zbora Poljoprivrednog fakulteta i novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera. Za natjecanje u pripremi roštilja prijavilo se 14 četveročlanih ekipa. Uz studente mogli su se natjecati i profesori i asistenti, a tko je napravio najukusniji i najoriginalniji roštilj sinoć je odlučio žiri sastavljen od dekana fakulteta, organizatora i rektora.

Organizatori su osigurali više od 1500 porcija roštilja, tako da nitko nije ostao gladan. Cijena porcije bila je pet kuna, a sav prihod namijenjen je u humanitarne svrhe, za pomoć slijepoj i autističnoj djeci.

Kristijan Kordić s Elektrotehničkog fakulteta pravi je majstor roštilja, zajedno s kolegama s Poljoprivrednog fakulteta. Prošle godine prvo mjesto u pripremenju roštilja osvojila je ekipa Prehrambeno-tehnološkog fakulteteta, a dobrom plasmanu nadaju se i ove godine, rekla nam je studentica Nikolina Mendešević. Dobro su se zabavili Tena Čalić s Ekonomskog fakulteta i njezino društvo, a uz zabavu svi naši mladi sugovornici istaknuli su humanitarni karakter Roštiljade.

Vesna LATINOVIĆ
TULUM NA OTVORENOM

Studenti su sudjelovali i u Igrama bez granica, natječući se u skakanju u vrećama i povlačenju užeta, a pobjednici su dobili nagrade. Zabava je obogaćena glazbom uživo za koju se pobrinuo DJ Dan Dally. Nakon roštiljade zabava se nastavila Velikim studentskim partyjem na otvorenom, uz popularne Begine, a trajala je do iza ponoći.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana