Osijek
ŽUPAN ŠIŠLJAGIĆ ODRŽAO RADNI SASTANAK U OPĆINI BILJE

Cickaj: Za uređenje zone Stare
Drave trebat će 15 milijuna kuna
Objavljeno 28. svibnja, 2015.
Cickaj je rekao kako imaju mnogo projekata koje planiraju odraditi sami te uz potporu Županije i fondova EU

Župan Vladimir Šišljagić i njegov zamjenik Željko Kraljičak s pročelnicima posjetili su jučer Općinu Bilje, gdje su razgovarali s načelni kom i njegovim suradnicima o projektima koji su u pripremi i drugim temama od zajedničkog interesa. Cickaj je izjavio kako imaju mnogo projekata koje planiraju odraditi sami te uz potporu Županije i fondova Europske unije, te napomenuo kako će nastojati da nitko od proračunskih korisnika kao ni projekti ne trpe zbog smanjenih prihoda što su zbog državne porezne reforme osjetile sve jedinice lokalne samouprave.

- Planski ćemo raditi u skladu sa Strategijom razvoja i Prostornim planom, dvama ključnim dokumentima, iako je prema projekciji izvorni proračunski prihod smanjen za 33 posto. Prema podatcima iz prvog financijskog kvartala, 713 tisuća kuna manje je u proračunu, što na godišnjoj razini znači tri milijuna kuna. Spremi smo s projektima za mjere ruralnog razvoja, ove godine počinjemo detaljno uređivati središte Vardarca, u što će se utrošiti 900.000 kuna, a Županija će se uključiti s potporom kao i Županijska uprava za ceste. U Lugu ćemo urediti također Livadsku ulicu, a investicija je vrijedna 400.000 kuna, na redu je i gradnja kanalizacije u Kopačevu te veliki projekt uređenja zone Stare Drave, za koji se procjenjuje da bi se moglo iskoristiti čak 15 milijuna kuna. Razgovrali smo i o otkupu biljskog dvorca, kao i mnogim drugim projektima i vjerujem da ćemo ih uspjeti odraditi uz potporu Županije, kako financijsku tako i stručnu, te fondova za ruralni razvoj - kazao je Cickaj.

Šišljagić je rekao kako Bilje ima potencijal za razvoj gospodarstva i turizma i kako je to općina s pozitivnim prirastom stanovnika. “Općinska uprava vješto koristi potencijale i financijske izvore kako bi razvila infrastrukturu. Podsjetit ću kako je Županija uložila u četiri godine devet milijuna u prometnu infrastrukturu, a u Lugu ćemo sudjelovati kako bismo pomogli da se napravi školska dvorana 2016. godine. Što se tiče dvorca, zainteresirani smo da zajedno s Općinom Bilje iskoristimo pravo prvokupa od Hrvatskih šuma i revitaliziramo ga kako bimo ga stavili u funkciju razvoja”, kazao je župan Šišljagić.

Cijena dvorca objektivno će se razmotriti jer je od prošli put nakon procjene značajno porasla, čime, kazali su i Cickaj i Šišljagić, nisu zadovoljni. U njega se uopće nije ulagalo, pa je u lošem stanju. Šišljagić je nakon sastanka u pratnji Cickaja posjetio i Javnu ustanovu Park prirode Kopački rit, gdje su razgovrali i o tamošnjim projektima koji se realiziraju. D. Pejić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana