Novosti
PRIZNANJE ZAMJENICI RAVNATELJICE USKOKA U OSIJEKU

Zorka Fumić nagrađena i za uspješan rad na aferi “Sibinj”
Objavljeno 27. svibnja, 2015.

Zorka Fumić, zamjenica ravnateljice Uskoka, dobila je priznanje za svoj rad na tradicionalnom godišnjem savjetovanju državnih odvjetnika na Brijunima. Njoj, koja svoj svakodnevni posao obavlja u uredu u Osijeku, nagradu je uručio glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan.

Dugogodišnja djelatnica Uskoka dobila je nagradu za svoj uspješan rad s naglaskom na kazneni predmet tzv. “Sibinj”. Kolege ju opisuju kao izuzetnu osobu koja je uspješno radila na mnogim predmetima, no ona sama vrlo je skromna.

- Samo sam svoj posao obavljala profesionalno, no kada te kolege za taj rad nagrade to onda mnogo znači - kaže Zorka Fumić.

U aferi “Sibinj” u kojoj je bila tužiteljica, umirovljeni general Mladen Kruljac prošle je godine nepravomoćno osuđen na godinu i šest mjeseci zatvora. Bivši načelnik općine Sibinj Ivica Batinić osuđen je na šest godina, član Općinskog poglavarstva Ivica Mišković na pet godina i šest mjeseci, poduzetnik Ivan Rimac na tri godine i 10 mjeseci, autoprijevoznik Željko Garić na dvije godine, a Zdravko Sočković, bivši šef brodskoposavskog HDZ-a, na godinu i tri mjeseca zatvora. Batinić, Mišković, Rimac i Garić dužni su isplatiti Općini Sibinj 58,2 milijuna kuna, svaki jednaki dio, dok Batinić, Mišković i Kruljac Republici Hrvatskoj trebaju isplatiti 1,7 milijuna kuna. Garićeva tvrtka Vam-ing u državni proračun treba uplatiti 120.000 kuna, Vuković-gradnja – 9000, a NK Slobodnica tisuću kuna. Prvih pet optuženih dužni su za sudsko vještačenje i troškove svjedoka platiti solidarno 161.209,00 kuna, a šestooptuženi Sočković 762 kune. Ivici Batiniću i Ivici Miškoviću određen je i zatvor, no Batinić je i dandanas u bijegu.S.Lacić